Nieuws

Wijziging format FIBA Europe Cup

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In het licht van de huidige situatie met betrekking tot Covid-19 besmettingen in Europa, heeft FIBA Europe besloten om het format van de FIBA Europe Cup te wijzigen. In plaats van een “uit en thuis” structuur, is besloten de wedstrijden te laten spelen op één plaats per groep (single-venue hubs). Omdat er 24 clubs gekwalificeerd zijn voor het reguliere seizoen, zullen deze worden ingedeeld in zes groepen van vier teams elk. Dat betekent dat de groep F van Donar, die na het terugtrekken van Mornar Bar nog uit drie teams bestond, wordt uitgebreid met één extra team, te weten BC Parma uit Perm, Rusland.

De groep bestaat uit:
Donar Groningen
BC Parma
Heroes Den Bosch
BC Borisfen

Omdat veel clubs toch al moeite hebben een wedstrijdschema rond te krijgen, zullen de teams in deze groep slechts éénmaal tegen elkaar spelen. De wedstrijden worden gespeeld in de periode 24 t/m 30 januari 2021.

De beste twee teams van elke groep, alsmede de vier beste nummers 3, plaatsen zich voor de Round of 16. De Round of 16 en de kwartfinales worden n hetzelfde format gespeeld in de periode 21 t/m 26 maart 2021. De Final Four wordt eveneens in dit format gespeeld in de periode 23 t/m 25 april 2021.

De locaties voor de groepswedstrijden worden later vastgesteld.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren