Voor Business

Maatschappelijk

Donar is niet alleen sportief bezig maar ook maatschappelijk actief. We krijgen van onze fans en van onze sponsoren zoveel support dat het vanzelfsprekend is om ons niet alleen op topbasketbal te richten, maar ook een bijdrage te leveren aan impact van basketbal, sport en bewegen op een gezonde maatschappij. Dat doen we al een aantal jaren door het geven van clinics en het Health Energizers! programma, maar ook door tal van andere activiteiten. En dat doen we niet alleen, maar onder andere met het Donarfonds en met diverse maatschappelijke partners.

WORDT U OOK MAATSCHAPPELIJK PARTNER VAN DONAR?

Nieuw is ons partnership met de maatschappelijke film ‘Malika kan vliegen’. Een film over een talentvol meisje dat  droomt om profbasketballer te worden, maar haar droom in duigen ziet vallen, want haar ouders hebben het niet  te breed en ze is ook nog mantelzorger van haar vader. Uitschrijving bij de sportclub is één van de bezuinigingsposten.

Dit is een voorbeeld dat zich heden ten dage veel voordoet. Er zijn veel verborgen jonge mantelzorgers en er is  veel (nog) verborgen armoede. Los van het financiële aspect krijgen deze jongeren niet de kans om hun talenten te ontwikkelen en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is, zowel sportief, als maatschappelijk.

Dit heeft grote impact op de persoon in kwestie en zijn of haar omgeving en toekomst. Daarnaast rust er nog steeds een taboe op dit soort onderwerpen. Het zou meer bespreekbaar moeten worden. Daarom is er ook een lespakket voor scholen gekoppeld aan de film.

Bij Donar merken we dit ook. Neem alleen al het feit dat er talentvolle jongeren zijn die niet de kans krijgen om  zich door te ontwikkelen tot prof en regionaal voorbeeld voor anderen en hun omgeving.

Door het geven van onze basketbalclinics op scholen worden jongeren gestimuleerd om te gaan bewegen. Nu  blijkt dat als ze zich dan aanmelden bij een regionale sportclub er soms een ledenstop is en ze dus niet eens  kunnen beginnen. De vereniging kampt met te weinig trainers en vrijwilligers, of met onvoldoende kennis bij de vrijwilligers (vaak welwillende ouders) om leuke en kwalitatief goede trainingen te verzorgen met het risico dat de  jongere weer stopt met sporten.

WAT KUNNEN WE HIER AAN DOEN?

HOE KUNT U EEN BIJDRAGE HIERAAN LEVEREN?

Door maatschappelijk partner te worden van Donar steunt u diverse initiatieven en nog nieuw te ontwikkelen programma’s gebaseerd op Gelijke Kansen! Wij kunnen met uw steun onze kennis en ervaring inzetten om een wezenlijke bijdrage te leveren aan deze problemen. We kunnen samen impact maken op deze onderwerpen. Hiervoor hebben we het volgende pakket mogelijkheden samengesteld. Daarnaast behoort met elkaar in gesprek gaan over andere gezamenlijke maatschappelijke impact uiteraard ook tot de mogelijkheden.

WAT MAAKT U MOGELIJK DOOR EEN PAKKET TE KIEZEN?

U DRAAGT BIJ AAN:

 • Talenttrainingen toegankelijk maken voor iedere portemonnee (gelijke kansen voor iedereen).

 • Regionale verenigingen krijgen hulp bij oefenmateriaal voor technisch kader, vrijwilligersbeleid/sponsorbeleid.

 • Meer kinderen de kans geven te kunnen sporten.

 • Lespakketten voor scholen en verenigingen inzake taboes bespreekbaar maken: (beweeg)armoede, mantelzorg etc.

 • Het steunen van het DonarFonds: stimuleert bewegen en basketbal in het bijzonder.

 • Het steunen van een informatieve maatschappelijke film (educatie-acceptatie-gelijke kansen) die we ook samen met u kunnen inzetten op deze onderwerpen of bij uw regionale club.

U KRIJGT:

 • Vermelding op diverse uitingen dat u maatschappelijk partner van Donar bent.

 • De mogelijkheid dit MVO-partnership uit te dragen op uw website en social media-kanalen.

 • Een gala-première-avond incl. diner voor u en uw gasten.

 • De mogelijkheid uw MVO-invulling vanuit uw bedrijf via Donar te doen.

 • De mogelijkheid deze bijdrage als social return op te nemen in uw bedrijfscultuur of t.b.v. van een aanbesteding waarin dit gevraagd is.

 • De mogelijkheid om actief mee te denken en bij te dragen aan deze maatschappelijke invulling #together!

 • Een goed gevoel!

MAATSCHAPPELIJK PARTNER GOUD
€ 5.000,-

Inclusief 10 tickets voor de première-avond 'Malika kan vliegen' en vermelding bij de première.

MAATSCHAPPELIJK PARTNER ZILVER
€ 2.500,-

Inclusief 5 tickets voor de première-avond 'Malika kan vliegen' en vermelding bij de première.

MAATSCHAPPELIJK PARTNER BRONS
€ 1.250,-

Inclusief 2 tickets voor de première-avond 'Malika kan vliegen' en vermelding bij de première.

MAATSCHAPPELIJK PARTNER NIKKEL
€ 675,-

Inclusief 1 ticket voor de première-avond 'Malika kan vliegen' en vermelding bij de première.

Wilt u meer informatie over of wilt u deelnemen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren