Opnieuw geen Champions League

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het is een bittere pil, maar Donar zal zich er mee moeten verzoenen dat ze het komend seizoen opnieuw in de EuropeCup uitkomen. Deelname aan de Champions League leek voor het grijpen vanavond. De voorsprong, hoewel miniem, was er na drie kwarten. Het laatste kwart liep het echter niet meer. In een wedstrijd waarin beide teams nooit een hele ruime voorsprong hebben gehad, trok Donar net aan het kortste eind.

De eerste twee kwarten had Donar het lastig en hadden de Cyprioten telkens een kleine voorsprong, de mannen van coach Rudez wisten echter bij te blijven en vlak voor de pauze zelfs een voorsprong te nemen, 32-34. Na de pauze zorgden DaVonté Lacy en Will Moreton er zelfs voor dat er een voorsprong van zes punten kwam. Echter vrij snel daarna stond Keravnos al weer zeven punten voor. Donar knokte zich weer terug in de wedstrijd, waarna ook het derde kwart met een minieme voorsprong werd afgesloten, 49-51. De teams gaven elkaar niet veel toe.

Het laatste kwart deed Donar uiteindelijk de das om. Aanvallend lukte vrijwel niets meer. Zo gemakkelijk als het afgelopen dinsdagavond nog ging tegen Dnipro, zo moeizaam verliep het laatste kwart. Bij de Cyprioten lukte gelukkig ook niet alles, waardoor Donar toch in de wedstrijd bleef. De laatste twaalf seconden waren zeer spannend en leek het toch nog te kunnen lukken. Jarred Ogungbemi-Jackson, topschutter aan Donarzijde met 15 punten, had de held van de avond kunnen worden door de laatste bal van afstand er in te gooien. Zijn poging mislukte helaas. De Cyprioten stapten in eigen hal uiteindelijk als winnaars van het veld met een 60-57 eindstand.

De statistieken van de wedstrijd kunt u hier bekijken.

Een uitgebreider verslag kunt u hier lezen.