Donar kansloos tegen een oppermachtig ZZ Leiden in MartiniPlaza

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Nadat Donar aan het begin van de week nog een prima uitoverwinning in Zwolle had bewerkstelligd, begon het vanavond hoopvol aan het thuisduel met de ongenaakbare koploper ZZ Leiden.  De Leidenaren speelden echter een zeer goede wedstrijd en lieten vooral de eerste drie kwarten Donar alle hoeken van het veld zien. Daarbij hadden ze het vizier ook van afstand op scherp staan en mede dat resulteerde uiteindelijk in een pijnlijke 72-96 nederlaag.

Het begin van de wedstrijd was voor Donar, mede door twee driepunters van Justin Watts en Henry Caruso nam Donar een 10-6 voorsprong, daarna was het echter Leiden dat heer en meester was. Worthy de Jong zette de Leidenaren bij 10-12 voor het eerst op voorsprong, waarna die de hele wedstrijd niet meer werd afgegeven. Riley Lachance schoot vier drietjes achter elkaar raak en Donar was in een mum van tijd op grote achterstand gezet. Ook het tweede kwart was Donar niet bij machte om het tij te doen keren.  Er werden behoorlijk wat vrije worpen gemist, daar waar de Leidenaren gewoon drietjes raak bleven schieten. Halverwege was de achterstand maar liefst 33-58.

Ook in het derde kwart kon Donar geen vuist maken, verdedigend en aanvallend liep het niet naar wens. Leiden kwam geen moment in de problemen. Lachance, die even daarvoor drie vrije worpen achter elkaar had gemist, deed extra zout in de wonde door in de zoemer maar weer eens een drietje raak te gooien en Donar daarmee op een achterstand zette van maar liefst 34 punten. De wedstrijd was gespeeld. Dat het laatste kwart naar Donar ging kwam voornamelijk doordat de Leidenaren iets gemakzuchtiger werden en de concentratie iets lieten varen.

Donar rest nu nog twee uitwedstrijden om aan het zelfvertrouwen te werken voordat de play offs gaan beginnen. Te beginnen volgende week zaterdag  in Den Helder tegen de Suns. Aanvang 19.30 uur.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden en de statistieken van de wedstrijd kunt u hier bekijken.