Nieuws

Donar verslaat taai Leicester Riders

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In een interessant duel bleek Donar de langste adem te hebben tegen de Engelse topploeg Leicester Riders: 70-59.

In de gezellige en propvolle Wildervanckhal in Veendam traden beide teams op volle sterkte aan, zij het dat hoofdcoach Matthew Otten ontbrak omdat hij net vader geworden is. Donar ging als een raket van start (8-0). Wie vervolgens dacht dat het een eitje zou worden, kwam bedrogen uit. De Engelsen hadden weliswaar moeite om de basket te vinden, maar verdedigden intensief en dat zorgde ervoor dat beide teams lange tijd bij elkaar in de buurt bleven (rust 29-26, derde kwart halverwege 36-38).

In de slotfase van het derde kwart ging Marquis Addison samen met Henry Caruso voorop in de strijd, scoorde enkele malen achter elkaar en zodoende sloeg Donar een gat van bijna 20 punten in het vierde kwart. Mede onder invloed van de vermoeidheid en de toenemende warmte in de zaal waren de Britten niet meer bij machte een vuist te maken. Aan Veendammer Kjeld Zuidema de eer om in de slotfase een mooie aanval af te ronden met een driepunter, hetgeen hem het luidste applaus van de avond opleverde.

Donar liet wederom zien veel potentie te hebben, maar ook dat het nog moeite heeft om degelijke aanvallen te spelen wanneer de defensieve druk erg hoog is, zoals is delen van de ontmoeting het geval was. Wat dat betreft valt er nog genoeg te doen voor de coaching staff, die aanstaande zondagmiddag weer op sterkte zal zijn. Dan staan beide teams weer op het veld, maar dan in MartiniPlaza. Het belooft weer een boeiend duel te worden!

Er zal zondag geen live stream beschikbaar zijn. Donar TV is dan wel aanwezig.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren