Nieuws

Slechte periode doet Donar de das om

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Wie blijft er in de race om de eerste plaats? Dat was hetgeen dat op het spel stond vandaag bij de ontmoeting tussen Donar Heroes Den Bosch. Zoals zo vaak begon alles bij een goed sluitende defensie en dat onderdeel was bij Donar in de eerste helft goed verzorgd. De Bossche gevaren werden redelijk in toom gehouden en datzelfde gebeurde aan de andere kant, zodat het een boeiend duel was voor diegenen die niet per se vliegende dunks of reeksen driepunters hoeven te zien. Dit ging goed tot halverwege het derde kwart (41-43), waarna opeens toch die gaten vielen waar Lapornik, van der Mars en Mayfield flink van profiteerde. Met slechts één tegenscore stond het na een paar minuten 43-54. Daarna kon Heroes vooral consolideren tegen de Groningers, die ondanks goede optredens van Jared Ogungbemi-Jackson en Willem Brandwijk aanvallend geen vuist konden maken.

Opvallend was dat het Groningse afstandsschot totaal niet wilde vallen. Afgezien van de laatste minuut gooide Donar er slechts twee driepunters in (op 23). Ondanks redelijk wat defensieve stops voor de in foutenlast verkerende Groningers werd een inhaalrace daarmee natuurlijk niet eenvoudiger te realiseren. Heroes had niet heel veel moeite om de overwinning over de streep te trekken en houdt daardoor nog uitzicht op de toppositie, terwijl Donar in de wachtkamer plaatsneemt.

Meer verslag? Kijk bijvoorbeeld hier.

De statistieken vertellen het verhaal ook.

Donar TV sprak met coach Ivan, Damjan, Leon en special guest Drago Pasalic.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren