Verslag: Donar vs Apollo Amsterdam

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De woensdagavond begon met een flitsende uitzending van Donar TV. Gasten Ivan Rudez, Willem de Kok, John van Dam, Karel-Jan Buurke en Arno van der Heyden brachten vele onderwerpen ter sprake. We noemen: Relaxen voor een wedstrijd, trainingsaccommodatie, ruimteschepen, gedragen worden door het publiek en je hechten aan een seizoenkaart.

Daarna was het de beurt aan de acteurs op het veld. Bij tegenstander Apollo heel veel nieuwe krachten, maar ook enkele bekende namen: Sergio de Randamie en Skip Samson.

Van dit zeer jonge team mocht natuurlijk niet worden verwacht dat zij het Donar erg moeilijk zouden maken. Dat gebeurde dan ook niet.

Het eerste kwart was echter slordig te noemen. Apollo werd keurig in bedwang gehouden, maar in de aanval was het onzorgvuldig te noemen, getuige de 18-14 kwartstand (5 om 7 balverlies).

Eventuele aspiraties op de overwinning door de Amsterdammers konden in het tweede kwart direct de prullenbak in. Een 17-0 run van de Groningers maakte daar een eind aan. Daarna liet Donar de teugels weer wat vieren zodat de gasten aan het elastiek bleven hangen (47-29 rust)

Oogstrelend kon je het derde kwart niet noemen, hoewel de Donar-defensie meest goed bij de les bleef. Daardoor ontstonden er makkelijke kansen, waar de thuisploeg wel raad mee wist. De voorsprong was intussen tot boven de 30 opgelopen.

De laatste periode was – natuurlijk – slechts voor de statistieken. Toch was deze het aankijken zeker nog waard. Donar bouwde gewoon door en verslapte niet. De “strijd” om de titel topscorer van de wedstrijd was nog spannend omdat Donar zes man in de dubbele cijfers had. Uiteindelijk trok Henry Caruso daar aan het langste eind (17 punten).

Hier vindt u de statistieken van de wedstrijd.