Nieuws 31 augustus 2017

Woensdagavond was de eerste training van het vernieuwde team van Donar voor het seizoen 2017-2018. Alle (nieuwe) spelers hadden hun papieren in orde en dus kon er voor het eerst volop worden getraind. De coaches Erik Braal en Meindert van Veen lieten er geen gras over groeien en onderwierpen de spelers aan een pittige training. En dat moest ook, want de voorbereiding voor de eerste Europese voorrondewedstrijd heeft iets van een snelkookpan. Drie weken betekent tweemaal daags trainen in een flink tempo en dat is een behoorlijke aanslag op de fysieke gesteldheid.

De avond startte met het voorstellen van de spelers aan het goed opgekomen publiek. Daarna werd het serieus. Toeschouwers en media hielden zich aan het verzoek om geen beelden te maken om de komende tegenstander Vytautas niet onnodig wijzer te maken en er werd hard gewerkt door het team. De dertien lieten zelfs al de eerste contouren zien van hoe het team gaat spelen. Dat zal natuurlijk in de geest zijn van wat we gewend waren van afgelopen seizoen. 

Na de bijna twee uur durende training presenteerde speaker Martin Kuizenga een forum, waar Jannes Stokroos (voorzitter), Martin de Vries (bestuurslid technische zaken), Erik Braal (coach) en Bas Kammenga (vz SV Donar) zitting hadden. De nadruk lag hierbij op de Champions League voorrondes en het vervolg. Ondanks de wat onduidelijke loting is het zeker dat Donar komend seizoen een poulefase speelt. De voorbereiding is daarvoor erg kort ("een uitdaging", aldus Braal), maar alle clubs zitten met hetzelfde probleem om het team tijdig bij elkaar te krijgen binnen de (financiele) mogelijkheden.

Jannes Stokroos gaf aan erg tevreden te zijn over afgelopen seizoen. Een gemotiveerde groep medewerkers, geen boetes en een brief met complimenten van de FIBA waren een paar krenten in de pap. En met meer dan 1600 seizoenkaarten (waarvan een groot deel Gold Card) en 200 BBC-leden lijkt ook voor het komend seizoen weer een prima basis gelegd te zijn.

Erik Braal meldde dat hij graag een stap wil maken, zeker ook in Europa. Hij verwacht een team dat aanvallend net zo sterk is als afgelopen seizoen, maar defensief een tikkeltje beter. Dat wil niet zeggen dat het een makkie wordt tegen Vytautas. Martin de Vries memoreerde dat Litouwen net afgelopen weekend wereldkampioen voor Universiteitsteams is geworden, o.a. met drie spelers van onze tegenstander in de gelederen. Waarop Braal inhaakte met de mededeling dat Donar ook echt een Heel Goed Team is, een mededeling die de grote groep bezoekers verleidde tot een flink applaus. Nadat Bas Kammenga de SV Donar plannen had toegelicht, had Braal nog een mededeling voor de supporters: het zou mooi zijn wanneer de supporters net zo snel klaar zijn voor het nieuwe seizoen als het team. 

En met die oproep werd overgegaan naar kleine gesprekjes met de spelers van Donar, waarbij opviel dat Brandyn Curry genoeg te vertellen had, dat Stephen Domingo en Evan Bruinsma wat terughoudender waren en dat Thomas Koenis en Aron Royé beiden toch een soort tweede-thuis-momentje voelden bij hun terugkeer naar de stad waar ze eerder triomfen vierden.

De volgende halte voor het publiek is de oefenwedstrijd tegen Aris, aanstaande zaterdag in Uithuizen. Wees er op tijd bij, want het loopt inmiddels aardig vol. Kaarten zijn te koop via:
– Expert Jansen in Uithuizen
– Sporthuis Winsum
– Reserveren via donar.demencke@gmail.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS