Nieuws 18 september 2022

Donar speelde in Antwerpen een prima oefenduel, maar kon een run van de Giants in de slotfase niet pareren: 90-82.

De een na laatste oefenwedstrijd was – meer dan daarvoor – een graadmeter voor hetgeen er van Donar verwacht mag worden in het komende seizoen. Uitsluitsel kwam er niet, maar de tekenen waren zonder meer hoopvol. Ruim drie kwarten lag Donar met goed teamspel (20 assists) op koers voor de overwinning. Donars backcourt functioneerde goed, aanvallen liepen soepel en de bal werd goed gedeeld.

Giants Antwerpen, met Ivica Skelin aan het roer, heeft na het toch iets tegenvallende afgelopen seizoen de nodige ambities en een uitstekend team, dat redelijk kon volgen tot het eind van kwart drie (64-71).

Nadat de Belgen met drie achtereenvolgende scores op gelijke hoogte gekomen waren, bleek dat de Groningers niet in staat waren om het spelbeeld om te draaien. Het plotseling bovengedreven enthousiasme van de Giants was Donar te machtig, waardoor de wedstrijd uiteindelijk met duidelijk verschil voor de thuisploeg was.

Donar heeft nog één pre-season game te gaan, aanstaande zaterdag om 19:00 uur in De Spreng te Assen. Kaarten daarvoor bestelt u via de BV Assist.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS