Nieuws 9 september 2019

Na een lange vermoeiende busreis vanuit Aarhus stond de oefenwedstrijd tegen EWE Baskets op het programma. In een kleine trainingszaal waar geen plaats was voor publiek waren de spelers van coach Braal er in het begin niet helemaal klaar voor. De Duitse topploeg, die ook dit jaar weer zowel nationaal als Europees wil scoren, ging als een raket uit de startblokken. Na een kwart stond het 28-12 en leek de wedstrijd al gespeeld. In het tweede deel deed de Duitse halve-finalist er nog een schepje bij op: 54-33 bij rust.

Intussen waren Carrington Love (beenspier) en Leon Williams (enkel) uit voorzorg naar de kant gehaald, zodat Donar het zonder “echte” pointguard moest stellen. Het bleek echter dat Shane Hammink deze taak ook kon vervullen en dat deed hij uitstekend. Donar kwam terug in de wedstrijd (71-56). In het laatste kwart wisten de Groningers het EWE Baskets nog aardig lastig te maken (84-80), maar de Duitsers trokken de wedstrijd naar zich toe met 89-83.

Al met al een zeer nuttig oefenduel tegen een uitermate sterke opponent, dat nogmaals bevestigde dat het team goede stappen maakt in de voorbereiding. Die fase wordt aanstaande vrijdag afgesloten met een oefenduel in sporthal Wildervanck te Veendam om 19:30 uur tegen de Duitse Pro A ploeg Phoenix Hagen.

Er zijn geen beelden van het duel omdat dit door de thuisploeg niet op prijs werd gesteld.

Onderstaande statistieken zijn correct, op de gespeelde minuten na.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS