Nieuws 1 maart 2016

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, het GasTerra Health Energizers! Basketbalkamp tijdens de voorjaarsvakantie in regio Noord. Tijdens het GasTerra Health Energizers! Basketbalkamp krijgen kinderen die dat, om verschillende redenen, nodig hebben de aandacht die zij verdienen. Dit jaar nemen er 12 kinderen deel; 4 meisjes en 8 jongens.

Hieronder leest u het per dag een verslag van het Basketbalkamp door de ogen van de deelnemende kinderen.

Vanochtend hadden we een heel lekker luxe ontbijt in het hostel.

We hebben goed getraind onder leiding van Tjoe de Paula en Will Sullivan. De training was erg leuk, we moesten ook Engels praten met Will, dat ging heel goed. We hebben lay ups geoefend.

Na het douchen gingen we met de taxi naar het hostel terug. Waarna we lopend naar Time out gingen. We kregen een gedekte tafel en een heerlijke gezonde lunch met broodjes en fruit. Daarna gingen we richting het alfa college, daar moesten we even wachten en daarom gingen we de Kardinge berg op rennen. Toen konden we beginnen met de spelletjes in de zaal.

We gingen verstoppertje doen, en een stoeispelletje op de dikke mat. Ook hebben we gedanst op " tante Rita". Vanaf het alfa college werden we naar Peize gebracht. Daar gingen we eten in restaurant de hopbel. Onze taxi chauffeurs gingen gezellig mee eten en hebben ons daarna naar het Reitdiep gebracht, waar we een film hebben gekeken op allemaal zitzakken. Om 20.45 uur werden we weer opgehaald en naar het hostel gebracht. Daar gingen we meteen lekker slapen.

We kwamen aan op maandag 29/02 bij het Willem Alexander Sportcentrum. We begonnen met een gezonde lunch. Toen kwamen er 2 basketbalspelers. Het waren Niek Nieboer en Sean Cunningham. Zij gaven ons een gave basketballes.

De taxi's van Fred van der Molen stonden ons na de training al op te wachten. Zij brachten ons naar het hostel aan de Rademarkt waar we slapen. We kregen de pasjes van de man achter de receptie en we renden naar onze kamer. Daar mochten we even chillen. Even later werden we geroepen en gingen we naar beneden. We werden weer opgehaald door de taxi's om naar snowlimits te gaan. Daar leerden we skiën. Dit was erg leuk en voor sommige kinderen nog een beetje lastig. Daarna stond de taxi alweer klaar. Super handig he iemand die je brengt en haalt. Top taxi van Fred van der Molen!

We werden naar het Newscafe gebracht. Hier kregen we een heerlijke maaltijd. Een broodje hamburger met friet en 1 iemand at een wrap met friet. Ook mochten we ons eigen drinken uitkiezen. Na het eten stond de taxi alweer klaar en die bracht ons voor de tweede keer deze dag naar kardinge. Nu om te gaan bowlen bij eurokartracing en bowling groningen. Hier hebben we een uur gebowld met leuke muziek op de achtergrond en een hele vriendelijke barman. Na het bowlen bracht de taxi ons weer naar het hostel. Hier gingen we ons klaar maken om te gaan slapen.

Om 22.00 Moest het licht uit. We gingen toen nog niet slapen. Uiteindelijk zijn we in slaap gevallen want we waren wel moe na deze lange maar erg leuke dag.

Om 7.30 uur werden we wakker gemaakt, we moesten onze sportkleren aan doen. Na een heerlijk ontbijt zijn we naar MartiniPlaza gegaan. Daar kregen we een rondleiding, we hebben de kleedkamers van de spelers gezien, het theater en zijn met de beker op de foto geweest.

Daarna werden we weer opgehaald door de liefste taxi chauffeurs van Nederland zij brachten ons voor de laatste keer naar het Willem Alexander Sportcentrum. Daar kregen we een clinic van Bas en Chase. Ouders en broertjes en zusjes mochten ook meedoen. Dat was erg gezellig en leuk.

We kregen van Ester en Marieke allemaal een diploma als herinnering met ALLE handtekeningen van de spelers erop.

We hebben genoten van een fantastisch kamp!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS