Nieuws 21 juli 2020

De DBL-clubs hebben besloten dat de nieuwe competitie voor seizoen ‘20-‘21 begint op zaterdag 3 oktober. Alle DBL clubs gaan werken met strakke Covid-19 protocollen voor het organiseren van wedstrijden. Ook voor Donar geldt dat het publieksprotocol nog moet worden vastgesteld in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. 

Omvang

De omvang van de nieuwe competitie ‘20-‘21 en het definitieve speelschema hangt af van het aantal clubs dat een speellicentie gaat ontvangen van de DBL. Op dit moment hebben acht clubs ingeschreven. Er lopen nog drie initiatieven van potentiële nieuwkomers in Gelderland, Den Haag en Almere en ook Apollo Amsterdam overweegt serieus een herintreding in de DBL. Uiterlijk tot 1 september hebben deze clubs de tijd om zich in te schrijven.

Indeling en schema

De DBL kent een tweetal scenario’s met betrekking tot de competitie-indeling en het speelschema. Bij 8, 9 of 10 clubs wordt een speelschema gehanteerd voor 10 teams, met een dubbele competitie en play-offs. Bij 11 of 12 clubs wordt een speelschema gehanteerd voor 12 teams, met een reguliere competitieronde en daarna een opsplitsing in 2 poules van de bovenste 6 en de onderste 6 of 5 die onderling een competitie gaan afwerken voor 8 play-off plekken (nummers 1 tot en met 8), gevolgd door de play-offs.

Finale Basketball Cup

De uitgestelde finale van de Basketball Cup tussen Donar Groningen en Aris Leeuwarden wordt nog in 2020 in MartiniPlaza gespeeld. Momenteel wordt onderzocht welke speeldatum het meest geschikt is en met welk publieksprotocol zal worden gewerkt. U wordt hierover na 1 september geïnformeerd. Naar verwachting zal de bekerfinale live te zien zijn bij NOS Sport. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS