Donar wint laatste oefenduel van Feyenoord

Laatst geupdate: dinsdag 04 oktober 2022

De laatste wedstrijd van de voorbereiding werd in Assen gespeeld. Het publiek kreeg een gretig Donar te zien, waar de nieuwe man, Artjoms ‘Archie’ Butjankovs gelijk een grote inbreng had.

dsc_0603.JPG

De Groningers kwamen goed uit de startblokken en bouwden geleidelijk de voorsprong uit naar 44-32 bij rust.

Het derde kwart gaf grotendeels het zelfde beeld als de eerste helft. Donar verdedigde strak, vaak werd de tegenstander al bij de eigen basket opgepakt en zodoende werd de druk hoog gehouden. Aan het einde van het derde kwart was de voorsprong nog iets opgelopen naar 63-47.

Het vierde kwart was echter voor de Rotterdammers, die in dat kwart makkelijker de basket wisten te vinden. Even leek het nog spannend te worden, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

De eindstand was uiteindelijk 72-63.

Topscorer werd Olaf Schaftenaar met 14 punten, op de voet gevolgd door Artjoms Butjankovs met 13 punten.

Aanstaande woensdag is de supercup in en tegen Den Bosch. De eerste kans op een prijs dit seizoen.

Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd tegen Feyenoord.