Nieuws 4 januari 2020

In het eerste duel van Donar in 2020 mocht de thuisploeg het opnemen tegen BAL Weert. De Limburgers hadden zichzelf ongetwijfeld niet al te veel kansen toegedicht en dat bleek terecht: 91-54.

De avond begon met een goedbezochte nieuwjaarsbijeenkomst waar de aanwezigen konden luisteren naar sprekers onder het genot van een glas (blauwe!) prosecco.

Op het veld moest Donar aantreden zonder de geblesseerde JD en Leon Williams, terwijl Drew Smith ontbrak vanwege de schorsing die hij had opgelopen naar aanleiding van de diskwalificerende fout van vorig jaar tegen Aris.

De mannen van coach Braal hadden de feestperiode weliswaar goed doorstaan, maar het begin was toch iets te gemakkelijk. De 19-16 kwartstand was wat dat betreft helder. Die fout werd niet herhaald in het daaropvolgende deel. Het tweede kwart was er nauwelijks nog eer te behalen voor de Weertenaren. Met 29-6 konden de talenten van coach Varagic eventuele aspiraties overboord zetten.

Ook na de rust was het Donar dat de klok sloeg. Er waren leuke hoogstandjes te bewonderen en misschien was het onvermijdelijk dat het slotkwart nog slechts bij vlagen kon boeien. Donte Thomas had een zeer verdienstelijke rentree met een mooie double-double (16p, 11reb). Man van de wedstrijd was echter Matt McCarthy met 17 punten en 14 rebounds.

Donar TV had een paar hoofdrolspelers en junior reporters voor de camera.

De statistieken vindt u hier en een uitgebreider verslag kunt u onder meer hier vinden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS