Donar U24 wint uitwedstrijd in Wijchen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het was zaterdagavond geen mooie wedstrijd in het Arcus Sportcentrum in Wijchen. Coach Pete Miller sprak na afloop van een “ugly” game, maar toch smaakte de overwinning goed. In het eerste kwart liet het DTL team van Donar  zien dat ze sterker zijn dan de meeste tegenstanders. En TBG Dragons keek na 10 minuten tegen 12 punten achterstand aan: 13- 25.

Donar nam afstand, al speelden ze niet hun beste spel, inside waren Rienk Mast en Daan Maring goed op dreef. Tim Hoeve leidde de aanval. De meeste punten kwamen echter van Tim de Vries; hij schoot 4 uit 6 van achter de driepuntslijn. Ook in het 2e kwart iets meer overwicht en 16-20 in deze periode, waardoor Donar met 29- 45 de pauze inging.

Het was van belang om niet te verslappen in de tweede helft. De coach van TBG Dragons Matthew Otten (geen onbekende in Groningen) probeerde tactisch met een press en traps op de middenlijn meer druk op de Donar spelers te zetten. Dit lukte maar even.

Sheyi Adetunji was na twee weken afwezigheid gelukkig terug en de guards braken de pressie van Wijchen. Tiemen Tijs begon nu ook lay-ups te maken; alle acties naar het bord waren goed. Als team pakten de Groningers veel meer rebounds, 52 in totaal. Na het 3e kwart was er een 20 punten voorsprong: 39- 59.

Met wat doorwisselen moest deze marge veilig gesteld kunnen worden. En dat gebeurde. Alle spelers kwamen op het sheet, Noah Tinga kwam sterk van de bank en ook Lars Lengton maakte zijn eerste minuten. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning: 55- 84. Daarmee staat Donar DTL U24 op de vierde plaats achter, Apollo, Basketball Limburgen Landstede Zwolle

Scores: Tim de Vries 24p (5/8 driepunters), Rienk Mast 19 (10 rebounds), Daan Maring 9 (11 rb), Tim Hoeve 9 (7 r, 6 ass), Noah Tinga 8, Sheyi Adetunji 7, Tiemen Tijs ten Have 6 (8r).