Nieuws

Donar toegelaten tot voorronde Basketball Champions League

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Vanmiddag heeft FIBA Europe laten weten dat Donar is toegelaten tot de voorrondes van de Basketball Champions League. Dat betekent dat komend seizoen weer Europese wedstrijden te zien zullen zijn in MartiniPlaza. Donar heeft eerder de ambitie uitgesproken het hoofdtoernooi van de Champions League te willen spelen om onze krachten te kunnen meten met sterke(re) internationale tegenstanders. Een van de belangrijkste aspecten bij het samenstellen van de selectie voor komend seizoen is mate waarin het team competitief kan zijn in de Basketball Champions League.

Donar speelt in de eerste voorronde tegen een van de volgende teams:

Bakken Bears, Balkan Botevgrad, CSM CSU Oradea, Fribourg Olympic (dat Donar vorig jaar uitschakelde), kampioen van Hongarije, Inter Bratislava, Kapfenberg Bulls, Karhu Basket, Keravnos, Kyiv Basket, Legia Warschau, Mornar Bar, Södertälje Kings, Tsmoki Minsk, Z-Mobile Prishtina.

De loting is op 4 juli om 11:00 in Mies (CH) en is live te volgen op de site van de Champions League.

Op 17 september starten de kwalificatieduels. Mocht Donar de voorrondes niet overleven, dan zullen we instromen in de Fiba Europe Cup. Net als in voorgaande seizoenen staat ook dit toernooi borg voor spannende wedstrijden op hoog niveau.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren