Nieuws 28 mei 2019

Toen donkere wolken zich samenpakten boven MartiniPlaza bleek maar weer eens dat je in moeilijke tijden alleen op jezelf kunt terugvallen. Met groot fanatisme en luidkeels ondersteund door een vrijwel uitverkochte zaal, wist Donar de in de tweede helft opgebouwde voorsprong over de streep te trekken. Stand in de serie: 2-2!

Het beeld van de eerste helft leek een beetje op hetgeen we kennen van eerdere duels. Landstede had het beste van het spel, maar Donar was in staat om te pareren, ook aanvallend. Wegens het ontbreken van Thomas Koenis (ziek) en Rienk Mast (blessure) had coach Braal gekozen voor flink doorwisselen, met Drago, Grant en Shane als inside spelers. Zo kon het gebeuren dat er op een bepaald moment vijf guards op de vloer stonden, maar dat deerde de reboundkracht nauwelijks.

Zo pakte iedere speler de rol die hij moest vervullen en het werkte. Misschien was het onwennigheid bij Zwolle, maar hoe dan ook: de driepunters vielen (17 op 31) en dat compenseerde het gebrek aan scorekracht onder het bord.

Matchwinner was Jason Dourisseau met een driepunter vanuit de hoek met nog 1 seconde op de schotklok, kort voor tijd. Een tribune heeft hij al, maar er is nog ruimte voor een standbeeld!

Statistieken zien? Of een verslag? Of nog een verslag? Dat kan.

Donar TV was er ook!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS