Donar op 2-0 na fantastisch duel

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het was een fantastisch play-off duel, zaterdagavond in MartiniPlaza. De eindstand 84-71 kwam tot stand na een heroïsch gevecht, waarin bij Zorg en Zekerheid Leiden het kaarsje langzaam opbrandde aan het eind van de wedstrijd en Donar ouderwets op dreef raakte.

Donar schoot uit de startblokken met vier driepunters, maar ZZ Leiden rechtte de rug en trok de stand bijna gelijk aan het eind van het kwart. De Leidenaren deden dat op de hun bekende wijze: met een superstrakke verdediging en het aanvallende talent van Thompson, Watson en De Jong. ZZ liep in het tweede kwart een eindje van de thuisploeg vandaan (9 pt) door het tempo volledig uit de wedstrijd te halen. Maar nog voor rust kwam Donar terug onder aanvoering van een weergaloze Lance Jeter, die weer onmogelijke ballen wist raak te schieten, en Teddy Gipson, die weer een uitstekende partij speelde.

In het derde kwart was het erop en over, maar iedereen weet dat je van Leiden gaat verliezen zodra je denkt dat je gewonnen hebt. Dat gebeurde niet. Donar bleef uiterst geconcentreerd en het (bal)tempo ging weer omhoog. Toch waren de toeschouwers er nog niet gerust op. Toen echter in de vierde kwart Drago Pasalic er een drietje in gooide met nog drie minuten te gaan, was helder dat Leiden niet meer de energie had om dit recht te trekken.

Aanstaande dinsdag gaat het play-offcircus verder in Leiden!

Een uitgebreid verslag vindt u hier en er zijn ook statistieken beschikbaar.