Nieuws 1 juni 2019

Landstede Basketbal Zwolle heeft historie geschreven in Martiniplaza. Het is voor de eerste keer in hun bestaan landskampioen geworden. Na twee eerdere pogingen lieten ze zich een derde keer niet meer verrassen door Donar. De mannen van Herman van den Belt lieten er geen twijfel over bestaan wie het meeste recht had op de landstitel. Voor de tweede keer in deze finale serie werd er in Groningen gewonnen en iets voor het eindsignaal konden de spelers al feest gaan vieren met hun meegereisde supporters. Volledig terecht en proficiat !!

Donar begon het eerste kwart met goede bedoelingen aan de wedstrijd, echter alle aanvallende acties lukten niet, na 5 minuten stond het 2-5. Daarna ging het vooral bij Zwolle iets beter, Donar bleef ploeteren om in de wedstrijd te komen. Echt geholpen door het arbitrale trio werden ze ook niet, want het regende fouten aan de kant van vooral Donar. Coach Braal kreeg een technische fout en nadat hij ook in het tweede kwart een makkelijk gegeven technische fout kreeg, kon hij inrukken en moest Meindert van Veen het coachen overnemen. De ruststand was 23-48 en Zwolle was toen al een eind op weg naar de landstitel.

In het derde kwart liepen de Zwollenaren nog verder uit en zorgden ervoor dat ze het vierde kwart met een voorsprong konden beginnen van 22 punten: 47-69. De supporters van Zwolle waren al een feestje aan het bouwen. Echter het laatste kwart gooide Donar nog één keer alle schroom van zich af en begon zowaar nog aan een kleine inhaalrace. Het Groningse publiek ging er ook nog één keer achter staan, maar het was eigenlijk al te laat. Nadat ook Slagter met een tweede makkelijk gegeven technische fout kon vertrekken, was het al duidelijk dat het landskampioenschap er dit jaar echt niet in zat. Zwolle won uiteindelijk met 71-78 en kon gaan feestvieren.

Donar restte niets anders dan de medailles voor verliezend finalist op te halen en hun tegenstanders te feliciteren en afscheid te nemen van het thuispubliek. In een moeizaam seizoen is het team blijven knokken tot game 6 van de finale, voordat het uiteindelijk het hoofd moest buigen voor een betere opponent.

Een uitgebreider verslag en statistieken kunt u hier vinden.

Morgenavond 19.30 uur is er gelegenheid afscheid te nemen van spelers en staf in Martiniplaza. De zaal gaat open om 19.00 uur.

DONAR DANKT ALLE FANS EN HOOPT U VOLGEND SEIZOEN GRAAG WEER TERUG TE ZIEN BIJ DE THUISWEDSTRIJDEN !

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS