Nieuws

Degelijke overwinning Donar U18

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Terwijl de grote mannen van Donar in Zwolle een topprestatie leverden, moest ook het U18 jeugdteam deze zondagmiddag aan de bak. Na de korte winterbreak moest vandaag in de Willem Alexander Sporthal worden aangetreden tegen TBG Dragons U18 uit Wychen. Vooraf werd ingeschat dat deze wedstrijd gewonnen moest kunnen worden en de spelers lieten hun coaches niet in de steek.

De eerste helft werd er redelijk gespeeld en dat leidde er toe dat Donar met een 35-20 voorspong mocht gaan pauzeren. Het derde kwart werd echter het gaspedaal even flink ingedrukt, Met name Hijlke Wierts (zie afbeelding) en Jelte Mast (7 en 9 punten dit kwart) lieten zich gelden. Na het derde kwart stond het opeens 63-29 en was de wedstrijd gespeeld. Zo konden ook de bankspelers en dubbele licentiespelers extra speeltijd krijgen en werd de wedstrijd prima uitgespeeld. De eindscore werd uiteindelijk 86-44.

Door dit resultaat staat het U18 team nu op de zevende plek op de ranglijst met nog steeds uitzicht op de top vier. Volgende week moet er in Haarlem worden aangetreden tegen nummer zes Triple Threat. Een belangrijke wedstrijd dus om te blijven aanhaken bij de bovenste posities op de ranglijst.

Scores Donar:   Jelte Mast (19 punten), Gijs Deekens (13 punten), Mark Roorda (12 punten), Jesse Ayo Gerrits (11 punten), Hijlke Wierts (10 punten), Jonas van Rheenen (8 punten), Délé Adetunji (6 punten), Gimon Rutger Arkema (3 punten) en Kylian Datema en Jasper Puister (elk 2 punten).

 

Volgende wedstrijd:   Zaterdag 18 januari, Spaarnehal Haarlem, 18.00 uur                    BC Triple Threat U18 – Donar Groningen U18

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren