Nieuws

Crackerjacks niet opgewassen tegen Donar U18

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar U18 heeft zaterdag in Amersfoort haar vierde competitiezege weten binnen te halen tegen Crackerjacks. Dat was ook nodig om te kunnen blijven hopen op een plek bij de bovenste vier op de ranglijst aan het eind van het seizoen.

Tot halverwege het tweede kwart ging de strijd behoorlijk gelijk op.Tot 23-26 in het tweede kwart, op dat moment waren het Julian Dekker en Jesse Ayo Gerrits (zie afbeelding) die elk keurig twee drietjes binnen gooiden en Donar daarmee op een ruime voorsprong zetten, 26-38. Toen Mark Roorda de stand daarna ook nog op 26-40 zette was er een gat geslagen die Donar daarna de hele wedstrijd heeft kunnen verdedigen en wist uit te bouwen tot maximaal 25 punten. De uiteindelijke eindstand werd 61-80.

Topschutter bij Donar was Gijs Deekens met 20 punten. Ook Julian Dekker (11 punten), Délé Adetunji (9 punten), Jelte Mast (8 punten) en Gimon Rutger Arkema (7 punten) lieten zich gelden. Volgende week wacht het U18 team een zware dobber. Koploper Basketbal Academie Limburg komt dan op bezoek in Groningen. Zowel het U21 team als het U18 team spelen na elkaar een thuiswedstrijd in de Willem Alexander Sporthal. Een mooie gelegenheid voor de Groninger basketbal liefhebbers de jeugdteams eens aan het werk te zien.

 

Volgende wedstrijd:     Zondag 17 november, Willem Alexander Sporthal, 15.00 uur                    Donar Groningen U18 – Basketbal Academie Limburg (BAL) U18

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren