Nieuws 11 juni 2018

Het seizoen zit er op. En wat voor een seizoen! Ondanks het verlies in de SuperCup zaten we vanaf het begin in ‘the winning mood’.  Ruim zeventig wedstrijden later kijken we terug op een geweldig seizoen waarin weer vele records zijn gesneuveld.

Voor het eerst in onze geschiedenis trokken we bij de Europese wedstrijden meer bezoekers dan in de Dutch Basketball League. Met gemiddeld 3690 fans in Europa, 3416 in de DBL en 3625 in de Play-Offs hebben in totaal maar liefst 118.420 mensen de wedstrijden in MartiniPlaza bezocht. En nog nooit eerder waren er zoveel fans met een seizoenkaart en nog nooit eerder waren er zoveel BBC-leden. MartiniPlaza was een onneembare vesting in de Europese competitie en de sfeer en ambiance die wij daar met z’n allen creëren is in Europa ongekend. Vijf keer sold-out’ in Europa en een (helaas) vastlopend ticketsysteem geven aan dat spannende wedstrijden op hoog niveau Groningers boeien en binden. Dat smaakt dus naar meer!

Donar heeft dit seizoen opnieuw aangetoond dat je met een voor Europese begrippen bescheiden budget en met doordacht teambasketbal geweldige resultaten kunt behalen. Vanuit een heldere visie zoals omschreven in ons Visiedocument 2016-2020 hebben we als bestuur en management een financieel gezonde en soepel draaiende organisatie neergezet waarmee we structureel meedoen om de drie prijzen in Nederland. En waarmee we ons op kaart hebben gezet in Europa. Dat lukt ons dankzij en #together met alle medewerkers die Donar dagelijks veelal op vrijwillige basis ondersteunen. Dat is onze grootste kracht en de belangrijkste pijler onder ons succes!

Ook ons U18 en U24 team hebben prima gepresteerd. De weg die we hebben ingeslagen met het RTC Noord en met het aanstellen van Pete Miller als Head Coach hebben hun eerste vruchten afgeworpen. Het U24 team kwam in de halve finale net te kort tegen de latere landskampioen Apollo uit Amsterdam.

Donar en ook Abiant Lycurgus zetten de stad Groningen op een geweldige manier op de kaart. Om verder te kunnen groeien moeten we er voor zorgen dat een nieuwe Topsporthal op de agenda en de begroting komen van het nieuwe College van B&W. Daar wordt achter de schermen druk aan gewerkt. U kunt natuurlijk zelf ook een steentje bijdragen als u politiek actief bent!

Financieel zijn we gezond zoals blijkt uit de onlangs vastgestelde Jaarrekening. Het boekjaar 2016/2017 is afgesloten met een positief resultaat van €40.478. Het vermogen van de Stichting Donar Groningen is verder versterkt tot €64.646. Het Jaarverslag  is te lezen op onze website. Naar verwachting zullen we ook dit seizoen met een positief resultaat afsluiten.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is zo goed als rond. We spelen onder andere een aantal oefenwedstrijden in de regio. En we sluiten de voorbereiding gelukkig weer af met de traditionele Open Dag op zondag 16 september!

Succes betekent natuurlijk ook dat spelers in beeld komen bij clubs uit grotere competities in Europa met hogere budgetten. Zo waren wij helaas niet in staat om Brandyn Curry te behouden. Maar we gunnen hem natuurlijk alle goeds in Frankrijk. En we zijn ervan overtuigd dat we weer een team kunnen smeden dat past bij de ambities van Donar en de verwachtingen van ons trouwe publiek.

Dat trouwe publiek zorgt voor een uitstekende voorverkoop van de seizoenkaarten. Met name het aantal fans met een GoldCard groeit enorm. Nog geen seizoenkaart? Zie hier  een overzicht van de mogelijkheden.

Ook het aantal BBC-leden blijft maar stijgen. Het afgelopen seizoen zijn er maar liefst ruim dertig bijgekomen. Daarmee wordt de toegevoegde waarde van ons business-netwerk verder vergroot en wordt financiële basis van Donar nog steviger. Een win-win situatie!

Is het seizoen nu al helemaal over? Nee, want we hebben nog twee prachtige wedstrijden voor de boeg van de Orange Lions. Het Nederlands mannenteam speelt op 28 juni om 20.00 uur in MartiniPlaza tegen Roemenië en op 1 juli om 18.00 uur tegen Italië. Laten we de Orange Lions massaal ondersteunen en laten we Nederland laten zien dat Groningen dé basketbalstad van Nederland is. Ik hoop u daar te mogen begroeten! Tickets kunt u hier  bestellen.

Namens de hele organisatie wens ik u allen een zonnige zomer toe. Geniet van uw vakantie en laadt de accu op! Want we hebben al uw energie vanaf september hard nodig om er weer een prachtig basketbalseizoen van te maken! Tot Donar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS