Nieuws

Bericht van het bestuur

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

Déjà Vu

Net als vorig jaar om deze tijd zijn de Coronacijfers nu niet goed. En net als vorig jaar treffen de maatregelen de (top-)sport in ernstige mate. In een open brief hebben we daar vorig jaar onder meer het volgende over gezegd:

De herhaalde oproep van onze minister-president is “houd je aan de regels”. Veel mensen doen dat gelukkig, maar te veel ook niet. Wij denken dat één van de belangrijkste oorzaken daarvan is dat alle beperkingen die worden opgelegd zwaar ingaan tegen de meest basale behoefte die wij mensen hebben: sociale interactie, samen dingen beleven. Het gebrek aan aanbod leidt tot ongewenst gedrag. In onze ogen is het dus beter om gecontroleerd ruimte te geven dan te veel te beperken.

Door de topsport de ruimte te geven, het liefst met publiek, dragen we op zeer gecontroleerde wijze bij aan het beheersbaar houden van Corona. Als er iets is wat we nu nodig hebben is het het verantwoord bieden van ruimte voor sociale activiteiten en dat kan bij uitstek met topsport.

Want we winnen veel met sport!

Hier staan we nog steeds achter. We zijn ervan overtuigd dat we eerder een deel van de oplossing zijn dan van het probleem. Maar ondertussen is de situatie zo dat we in ieder geval tot 19 december niet met publiek mogen spelen. Twee weken geleden, met de eerste aankondiging van de beperkingen, hebben we als BNXT League snel en adequaat gereageerd door de wedstrijden te verplaatsen naar een moment waarop (we dachten dat) er wel weer met publiek gespeeld zou kunnen worden. Alleen de FIBA Europe Cup wedstrijd tegen Kapfenberg Bulls konden we niet verplaatsen.

Ruimte om nog een keer wedstrijden te verplaatsen in verband met de verlengde lockdown is er helaas niet. Het gaat in deze periode om vijf wedstrijden, waarvan drie thuis (8 december Basketbal Academie Limburg, 14 december Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en 19 december Zorg & Zekerheid Leiden) en twee uit (5 december Yoast United en in het weekend van 11 december CobraNova, dit is de achtste finale van de Basketball Cup), die we nu zonder publiek moeten spelen. Het kabinet heeft wel middelen in het vooruitzicht gesteld voor compensatie van gederfde inkomsten en seizoenkaarthouders, maar wat dit voor u en voor ons gaat betekenen is op dit moment onduidelijk.

Ondertussen blijven wij hard werken aan een zo goed en sterk mogelijk Donar. We hopen het team door de blessures heen te helpen met het aantrekken van Jimmy Gavin en Donte Thomas, en we hebben na de nodige verschuivingen bestuur en managementbureau weer op volle sterkte. Ook in dit eerste BNXT jaar willen we meedoen om de prijzen en voor de langere termijn streven we naar deelname aan de Basketball Champions League (zie ons merkmanifest). #Together komen we er doorheen, want #wearedonar!

Jannes Stokroos

Voorzitter Donar.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren