Nieuws 24 juni 2020

Verlangen naar …

– U als trouwe fans en sponsoren live te bedanken voor uw steun de afgelopen maanden;
– Weer eens samen te juichen bij een mooie score of een block;
– Een uitverkocht en blauw gekleurd MartiniPlaza te zien;
– De spanning te voelen voor een beslissende wedstrijd;
– Gezellig samen met partner, vrienden of kids naar een wedstrijd te gaan;
– Even te shoppen in de fanshop (en dan meer te kopen dan je je had voorgenomen);
– …

Gelukkig lijkt er wat licht aan het einde van de “Corona tunnel” te komen nu zojuist verdere versoepelingen in de regels voor het bijeenkomen in grotere groepen én het openbaar vervoer zijn aangekondigd. Niet dat we nu alweer aan het spelen van wedstrijden in een uitverkocht MartiniPlaza mogen denken, maar het is een stap voorwaarts, in de richting van het doel dat wij ons als bestuur hebben gesteld: klaar zijn voor de start van de Europese- en de DBL-wedstrijden. De laatste berichtgeving van de FIBA gaat nog steeds uit van de start van de voorrondes van de Basketball Champions League op 15 september. Op 15 juli is de loting, dus dan horen we tegen wie we het mogen opnemen. Dat betekent voor ons dat we op 1 augustus starten met de trainingen. Wellicht zijn wij daarom wat sneller in het samenstellen van het team dan sommige andere DBL-clubs, we hebben immers nog maar een paar weken om een voltallige selectie van 12 spelers gereed te hebben!

Samen met MartiniPlaza hebben wij de laatste weken in detail een protocol uitgewerkt dat er op gericht is om u als seizoenkaarthouders en BBC-leden een plek te kunnen bieden bij de wedstrijden. Dit protocol ligt bij NOC/NSF op tafel, en we hopen de ruimte te krijgen om het in september op die manier te mogen doen. Met inachtneming van de benodigde veiligheidsmaatregelen – want wij willen niet dat onze fans onnodige risico’s lopen – begeleiden we u dan in een soort van “militaire operatie” naar een plek op de tribunes. Zolang er Corona-beperkingen van kracht zijn zal dat niet uw eigen plek zijn, dat is helaas niet anders. Maar wel een vaste plek. We willen in Groningen laten zien dat met goede organisatie, discipline en spelregels wedstrijden met qua publiek circa 60% bezetting mogelijk zijn.

De contouren van het nieuwe team beginnen vorm te krijgen, met het aantrekken van spelers die passen bij de speelwijze die de coaches voor ogen hebben. En natuurlijk horen daar af en toe ontzettend lastige keuzes bij… Maar we zullen t.z.t. natuurlijk op gepaste wijze afscheid nemen van o.a. Erik, Meindert en Jason. Zeer gewaardeerde mensen die onderdeel waren van de vijf meest succesvolle jaren in de geschiedenis van de club. Eigenlijk past daar alleen een uit zijn voegen knallend MartiniPlaza bij waar “het dak er af gaat” tijdens de huldigingen. We hopen dat weer mee te gaan maken in de toekomst.
Achter de schermen wordt er hard gewerkt om wellicht met zelfs 10 in plaats van 9 teams de DBL te beginnen. En ondanks de crisis investeert MartiniPlaza in diverse faciliteiten zoals een nieuwe vloer, nieuwe verlichting, nieuwe scoreborden en nieuwe baskets, zodat wij optimaal aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zei een wijs sportman eens.
De werkgroepen die zijn samengesteld om te kijken of, en op welke wijze een BeNe-League vanaf seizoen 2021/2022 vorm zou kunnen krijgen zijn volop aan het werk. Iedere 14 dagen is er overleg en naar verwachting eind september worden de contouren en uitkomsten besproken in de DBL. Wij als bestuur van Donar zijn daar nauw bij betrokken en zien zeker mooie kansen om het totale basketbal samen naar een hoger niveau te tillen.

Geniet zoveel mogelijk van uw vakantie, rust goed uit, Stay Safe want we hopen u medio september weer een spannende en gezellige avond Donar te kunnen presenteren. Het glas is immers half vol!

Tot Donar!

Jannes Stokroos, namens bestuur Donar.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS