Nieuws

Avondlockdown: de gevolgen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

We hadden niet verwacht en zeker niet gehoopt om als club weer op het punt te staan dat we genoodzaakt zijn om zeer vervelende maatregelen te nemen. Nu de zogenaamde Avondlockdown tot 19 december van kracht is, moeten we ons aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden. Concreet betekent dit het volgende:

Heren 1/BNXT League

Aangezien de BNXT League eind januari de cross-border fase ingaat, is er nu geen ruimte meer om wedstrijden te verplaatsen. We kunnen dus niet anders dan wedstrijden zonder publiek spelen. Dit betreft de uitwedstrijd in Bemmel tegen Yoast op 5 december en de thuiswedstrijden op 8 (BAL) en14 december (Feyenoord). In theorie zou de wedstrijd op 19 december tegen ZZ Leiden weer met publiek gespeeld kunnen worden. Alle duels worden uiteraard sowieso gestreamd via de gebruikelijke kanalen!

Heren 1/Basketball Cup

Onze tegenstander in de Basketball Cup CobraNova is nu op zoek naar een oplossing om de ontmoeting op 11 december door te kunnen laten gaan. De club uit Leidschendam-Voorburg valt niet onder de regeling voor topsporters en kan dus niet trainen en spelen na 17:00 uur. Wanneer meer bekend is over het al of niet doorgaan van dit duel zullen we u daarover z.s.m. berichten.

U18/U22

Beide teams vallen eveneens buiten de regeling voor topsporters. Er kan dus niet worden getraind en gespeeld van 17:00 tot 05:00 uur en dat betekent dat de competitie t/m 19 december stilligt. Gezien de aansluitende kerstperiode wordt een herstart niet eerder dan medio januari verwacht.

Op dinsdag 14 december zullen er nieuwe maatregelen worden gecommuniceerd voor de situatie vanaf 19 december. Wat dat concreet gaat betekenen zullen we dus moeten afwachten.

Voor nu: blijf gezond en Tot Donar!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren