Zwolle over twee wedstrijden te sterk. Donar uitgeschakeld in de beker.

Donar moest een voorsprong van 7 punten verdedigen. In een wederom gelijkopgaande wedstrijd, dat in het vierde kwart een ware thriller werd, moest Donar over twee wedstrijden zijn meerdere erkennen in de Zwolse ploeg.

17

Donar gaat voortvarende van start met een 0-7 run. Maar zoals iedereen weet is basketbal een sport van runs. Zwolle komt gaandeweg steeds dichterbij en komt in een verder gelijk opgaand kwart tot op 4 punten aan het eind van het eerste kwart 14-18.

Het tweede kwart begint voor Donar lekker met een block van Dakota Quinn op Tim Hoeve, maar Zwolle is ondertussen wel op 17-18 gekomen. Donar pakt gelijk een time-out als Zwolle op 21-18 komt. De aanvallen lopen even niet bij Donar en aan Zwolse kant komen de scores makkelijker tot stand.

Beide ploegen blijven even wel scherp verdedigen, waardoor de score bij rust laag is: 32-31.

In het derde kwart gaat bij Zwolle Darius Quisenberry een grotere rol oppakken en hij scoort er lekker op los. Met een buzzerbeater van Zwolse kant komt de stand op 52-45 en staat het over de twee wedstrijden gelijk.

Het vierde kwart wordt zenuwslopend voor de meegereisde Donarfans. Stukje bij beetje blijft Zwolle de betere kansen creëren en op 2 minuten voor het einde van de wedstrijd dreigt de wedstrijd Donar door de vingers te glippen. Er worden aan beide kanten fouten gemaakt, vrije worpen genomen en gemist, maar uiteindelijk weet Zwolle de voorsprong van 10 punten vast te houden en heeft Donar een klein wonder nodig (of een rake driepunter) om in de wedstrijd te blijven. Uiteindelijk blijft het wonder uit, Babusis moet een noodschot nemen om de achterstand terug te brengen naar 7 punten en een verlenging af te dwingen, maar het schot gaat mis.

Zwolle gaat door in het bekertoernooi en Donar moet zich nu volledig op de competitie focussen.

topscorers: John Meeks 16 ptn, Sander Hollanders en David Grabovsek 11 ptn.

Aanstaande zaterdag speelt Donar de laatste wedstrijd van 2023 in Weert.