Nieuws

Zware middag in Luik

Laatst geupdate: zondag 14 april 2024

Donar kon geen vuist maken tegen RWS Liège Basket en verloor stevig: 88-70.

whatsapp-image-2024-04-14-at-15.28.41.png

RSW Liège Basket

88
zondag 14 april, 15:00

Donar

70
RSW Liège Basket
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
RSW Liège Basket 88 16 13 44 18
18
28
23
19
Donar 70 20 6 41 12
21
8
18
23

Op een zonnige zondagmiddag in Luik, met concurrentie van de Amstel Gold Race om de hoek, nam RSW Liège Basket het voor ca. 1000 toeschouwers op tegen de gasten van Donar Groningen. Donar speelde mét Dakota Quinn maar zonder Theo John (geblesseerd).

De vorige ontmoeting eindigde in een Nederlandse victorie, dankzij een waar bombardement aan driepunters en ondanks een flinke reboundachterstand. Logischerwijze hadden beide teams hun huiswerk gedaan om hun zwaktes te compenseren en hun sterke punten weer te benutten.

De thuisploeg zette de kaarten zoals verwacht op het inside spel, terwijl vrijwel alle Groningse scores van John Meeks kwamen. Zoals vaak was het defensief aardig verzorgd bij Donar, maar liet de aanvallende dynamiek te wensen over. Door drie vrije worpen in de slotseconde van het eerste kwart stond Donar op een lichte voorsprong (18-21).

Donar begon het tweede kwart zwak. Missers en turnovers zorgden ervoor dat Liège een 9-0 run kon plaatsen, zodat coach Stimac een time-out moest nemen om de zaken weer op een rijtje te krijgen. In de tweeëneenhalve minuut die daarop volgde was geen verbetering zichtbaar, integendeel. Bij 34-23 moest Stimac dus opnieuw ingrijpen. Donar bleef echter grossieren in turnovers, zodat het gat tussen beide teams gestaag groeide. Het duurde tot 46-26 eer Meeks (wie anders?) Iets terugdeed: 46-29 bij rust.

De pauzespeech miste z’n uitwerking niet. Donar kwam vlot terug in de verloren gewaande wedstrijd tot op negen puntjes. Voldoende perspectief om het gas er nog even op te gooien, maar op een of andere manier wisten de Walen zich terug te knokken. Het geloof in een upset verdween langzaam uit de Groningse hoofden, zo leek het. Het kwart werd besloten met de stand 69-47 en daarmee was het duel definitief gespeeld.

De laatste periode was voor de statistieken, het zelfvertrouwen of wat er ook maar uit te halen viel. Ook in deze omstandigheden bleven de Groningers fanatiek gaan voor een zo goed mogelijk resultaat. Fouten en missers deden alle manmoedige pogingen echter teniet en zo eindigde de ontmoeting in 88-70.

Topscorer John Meeks (31)

Toprebounder Dakota Quinn (8)

De eerstvolgende wedstrijd is op maandag 22 april in Martiniplaza tegen Hubo Limburg United. De wedstrijd begint om 19:30 uur.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren