Zwaarbevochten overwinning Donar U18 in Haarlem

Laatst geupdate: maandag 27 februari 2023

Donar U18 begon zaterdag eind van de middag voortvarend aan de uitwedstrijd in Haarlem tegen Triple Threat. Het eerste schot na 10 seconden was al raak, een fraaie driepunter van Teun Deekens. In no time stond Donar na scores van Maré Bult, Bas Kobus en nogmaals Teun Deekens op een 5-13 voorsprong. Het leek erop dat het team van coaches Yannick Koerts en Henri Meiners zichzelf een fijne middag/avond zouden gaan bezorgen. Dat liep echter anders. Donar werd te gemakzuchtig. Triple Threat profiteerde daar meteen van en strafte dat af. Het eerste kwart eindigde dan ook in een 22-16 voorsprong voor de thuisclub.

Coach Yannick liet duidelijk merken niet tevreden te zijn en dat had effect. In het tweede kwart nam Donar geleidelijk aan de touwtjes weer in handen en door twee drietjes van Maré Bult en scores van onder andere Lars Jung en Cees Jagt kreeg Donar weer enigszins de controle over de wedstrijd. Met een 30-37 voorsprong kon Donar opgelucht gaan pauzeren.

Na de pauze leek Donar de wedstrijd volledig in het slot te gooien. Vooral door fraaie steals en mooie passes van Bas Kobus wisten voornamelijk Teun Deekens, Thijs Heuker en Daniël Koba Donar op een riante voorsprong te zetten, 34-55. De wedstrijd leek gespeeld. Maar opnieuw liet Donar de tegenstander terug in de wedstrijd komen. Het werd een rommelige wedstrijd. Triple Threat wist de achterstand eind derde kwart te verkleinen tot 50-60.

In het laatste kwart van de wedstrijd was de spanning meteen volledig terug. Door twee scores van de ploeg uit Haarlem stond het opeens nog maar 54-60 en de tegenstander geloofde weer in een goed resultaat. Donar bleef nerveus spelen, de wedstrijd leek te kantelen. Thijs Heuker en Lars Jung blesseerden elkaar en vielen beiden uit. Eerder in de wedstrijd had Tygo Drubbel al geblesseerd het veld moeten verlaten. Inmiddels was de stand 63-68. Door een fraai drietje van Eban Norder en een mooie score van Bas Kobus wist Donar weer een riante voorsprong te nemen, 63-73. Dat leek wat lucht te geven. Triple Threat toonde wederom veerkracht en kwam zelfs terug tot 76-79. Doordat vooral Gido Nanninga in de slotfase van de wedstrijd zijn hoofd koel wist te houden op de vrije worplijn, wist Donar de overwinning toch uiterst moeizaam uit het vuur te slepen, 79-86. Een belangrijke overwinning in de strijd om de koppositie.

Volgend weekend is in het Willem-Alexander Sportcentrum te Zernike de topwedstrijd tegen medekoploper Amstel State uit Amstelveen. Donar weet dat het zich dan geen foutjes kan permitteren en kan zichzelf een zeer fraaie dienst bewijzen door ook deze wedstrijd te gaan winnen.

Scores Donar: Teun Deekens (15 pnt), Thijs Heuker (14 pnt), Bas Kobus (13 pnt), Maré Bult (11 pnt), Lars Jung en Daniël Koba (10 pnt), Gido Nanninga (5 pnt), Eban Norder en Cees Jagt (4 pnt)