Donar zorgt voor goede uitgangspositie voor de return

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar zorgt voor een goede uitgangspositie door de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Basketbal Cup te winnen.

In een aantrekkelijke wedstrijd weet Donar de hele wedstrijd aan de goede kant van de score te blijven. Donar is op volle sterke naar Zwolle afgereisd (alleen Thomas Koenis en Austin Luke zijn nog geblesseerd) en begint scherp aan de wedstrijd. Een strakke verdediging dwingt een paar Zwolse fouten af. Echter doordat beide ploegen veel energie in de verdediging steken vallen er geen makkelijke scores.  Het kwart eindigt met 13-16 op het scorebord. In het tweede kwart weet Marquis Addison met een pirouette driepunter een mooie score te maken en mag hij daarna ook nog een vrije worp proberen te verzilveren. Dat lukt niet, maar door een sterke fase van Donar loopt de ploeg uit naar 13-21. Zwolle vlucht gelijk in een time-out en weet door hard werken zich weer in de wedstrijd te vechten. Donar blijft echter goed verdedigen en dwingt enkele 24 seconden overtredingen af en pakt ook enkele steals, waaruit gescoord kan worden. Bij rust is de stand 34-41.

Zwolle komt goed uit de kleedkamer en met een 8-4 run komt het dichterbij en dwingt Donar tot het nemen van een time out. Het tempo in de wedstrijd gaat omhoog. Marquis Addison krijgt nog een technische fout voor flopping, maar Donar blijft verder goed spelen. Het derde kwart wordt afgesloten met een voorsprong van tien punten 56-66.

In het vierde kwart gaat het lang gelijk op, maar Donar kan gebruik maken van het kleine roster van Zwolle, waar slechts met 7 man gespeeld wordt. Elke keer als Zwolle de aansluiting denkt te bereiken, zet Donar aan en houdt het verschil steeds op tenminste 10 punten. Maar Zwolle zal Zwolle niet zijn als ze door hard werken toch nog binnen de 10 punten komen (nl. 9 punten op een minuut voor tijd). Door een driepunter van Jimmy Gavin is het verschil bij het eindsignaal toch nog 12 punten, 73-85.

Een goede uitgangspositie voor de return op 1 februari 2022.

Topscorers bij Donar: Marquis Addison 18 ptn