Nieuws

Klein verlies is net voldoende voor halve finale

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het publiek had er twee maanden op moeten wachten, maar er mochten dan toch eindelijk 1250 mensen in MartiniPlaza en die lieten zich luidkeels horen. Het leek over te slaan op de spelers van Donar, want die hadden er duidelijk zin in en gingen prima van start. Landstede Hammers was flink gehandicapt door het ontbreken van Nigel van Oostrum (langdurig) en Noah Dahlman en dus leek de verwachting dat Donar dit Basketball Cup-varkentje ging wassen gerechtvaardigd. Met een heel behoorlijk eerste kwart en een wisselend tweede leek de hemel blauw met slechts enkele witte wolkjes.

Maar al snel in het derde kwart sloeg de wedstrijd om. De lucht betrok, want met Naba Echols (hij weer) aan het kanon en de rest van de Hammers stevig buffelend, namen ze een voorsprong en dat was vooral omdat Donars aanval begon te verzanden en de thuisploeg moeite bleef houden met de driepunters van Zwolse kant.

Zelfs toen in het vierde kwart de boel maar niet vlot getrokken raakte en de opponent akelig dichtbij het omgekeerde verschil uit de eerste game kwam, leek er nog weinig aan de hand. Het was weliswaar spannender dan gehoopt, maar met vrije worpen voor Donar bij de stand 59-70 kon dit bijna niet misgaan. Maar beide vrije worpen van Jimmy Gavin waren raak: 61-70 en coach vd Belt nam een time out. Nog 2 seconden met de bal op de Zwolse aanvalshelft en dus leek een snelle fout maken logisch. Helaas stond Kevin Bleeker vogelvrij aan de driepuntslijn en met dat presentje wist hij wel raad: verlengen.

Gelukkig voor de thuisploeg was daar het eigen publiek dat de boel opzweepte in de OT en evenzo gelukkig viel de moeilijke driepunter van Echols deze keer niet. Dus trok Donar aan het langste eind en kon het de kleine nederlaag vieren als overwinning.

De halve finale zal gaan tegen Aris Leeuwarden, te spelen op donderdag 10 feb (MartiniPlaza, 19:30 uur) en zondag 13 februari om 16:00 uur in Kalverdijkje.