23
11
17
17

Zorg en Zekerheid Leiden schoot goed uit de startblokken en plaatste Donar voor een lastige opgave door direct zeer intensief en kort op de bal te verdedigen. Die opgave bleek voor Donar te moeilijk. De 4300 toeschouwers (minus de 50 Leiden-supporters) zagen tot hun ontzetting dat de eerste zes (!) Donar-aanvallen allemaal in balverlies eindigden, zodat na korte tijd een 0-11 stand op het bord prijkte. Dat ging nog even zo door, zodat het kwart eindigde in 8-23. Van die 8 punten waren er precies twee uit een veldscore tot stand gekomen...

Het tweede kwart leek dezelfde kant op te gaan, maar toen vond Donar een beetje ritme na een maximale achterstand van 10-27. Ondanks het uitvallen van Vernon Taylor, die naar zijn buik greep en voor onderzoek naar het ziekenhuis moest, zag de thuisploeg kans tot 22-29 terug te komen, maar twee scores van Leiden deden de hoop weer een beetje vervliegen.

Hoe de spelers van Donar ook vochten in het derde kwart, het was vooral tegen zichzelf. Leiden kreeg steeds meer vertrouwen en kon zelfs nog weer iets uitlopen (35-51).

Het laatste kwart stortte Donar volledig in. Bijna geen pass kwam nog aan (22 turnovers) en de sporadische schotpogingen gingen allemaal mis (14 op 45). Pas toen de wedstrijd gespeeld was, kon Donar een paar maal scoren.

Tweede Pinksterdag gaat de serie verder in Leiden om 14:00 uur.