Nieuws

Teleurstellende avond voor Donar

Laatst geupdate: zaterdag 17 februari 2024

Een teleurstellende avond voor Donar en de massaal toegestroomde fans. Martiniplaza zat goed vol (4015 toeschouwers hadden de weg naar de Groningse basketbaltempel gevonden). Het zou uiteindelijk niet het feestje worden waar de fans zo naar hadden uitgekeken na bijna twee maanden zonder thuiswedstrijd. Donar moest het deze avond stellen zonder de geblesseerde spelers Sam van Oostrum, Jordy Kuiper en John Meeks (die wel de warming up meedeed, maar nog niet wedstrijdfit was).

22

Beide ploegen komen moeizaam uit de startblokken. Het duurt een paar minuten voor Donar de score weet open te breken. Waar Donar moeite blijft houden om het netje te vinden, komt Feyenoord wel op gang. Het wint het eerste kwart dan ook ruim met 9-17.

Donar probeert in het tweede kwart dichterbij te komen, maar elke keer als het het gat verkleint, slaat Feyenoord weer toe met een driepunter. Opvallend is het schotpercentage in de eerste helft bij Donar, met slechts 1 op 13 pogingen vanachter de driepuntslijn is het verschil in score bij rust grotendeels verklaard. Bij rust is de stand 22-33.

In het derde kwart komt Donar wat beter voor de dag. Het weet het kwart ook te winnen met 19-15. Niet door goed spel, wel door keihard te blijven werken. Helaas weet Donar in het vierde kwart net niet voldoende door te drukken en hoewel het nog dichtbij komt, gaat Feyenoord met de overwinning terug naar Rotterdam.

Topscorers werden: Theo John en Karolis Babusis met 15 punten.

Dakota Quinn pakte 9 rebounds en Justinas Ramanauskas had 5 assists.

De eerstvolgende wedstrijd in de Elite Gold is op woensdag 6 maart aanstaande om 19:30 uur tegen RSW Liége Basket.