23
13
12

Beide teams begonnen gehandicapt aan het duel. Bij Donar ontbraken Sam van Oostrum en Jordy Kuiper, bij Landstede Hammers miste Jack Pagenkopf en Tim Hoeve.

De gasten gingen sterk van start en sloegen direct een gaatje omdat Donar niet tot scoren wist te komen. Pas na drieeneenhalve minuut zette de thuisploeg de eerste punten op het bord. Dat beeld zette zich eigenlijk het hele eerste en tweede kwart voort. Landstede scoorde gemakkelijk middels de aalvlugge Darius Quisenberry en (in de tweede helft) Luksa Buljevic, maar het moet gezegd dat hen ook niet veel in de weg gelegd werd. Met een ruststand van 28-50 waren de 2600 toeschouwers wel doordrongen van de lage winstkansen van hun favorieten.

De rustinstructies misten echter hun uitwerking niet, want er werd opeens veel feller verdedigd en dat resulteerde in een aantal onbeantwoorde scores van Donar. Het publiek ging er eens even goed voor zitten - of liever gezegd: staan, want het verschil liep hard terug en die winst kwam opeens weer in beeld.

Het optimisme werd echter hardhandig de kop ingedrukt toen de felheid net zo snel verdween als dat ie gekomen was. Voeg daarbij de combinatie van een Zwolse verdediging die Donars sterke punten flink ontregelde en het gebrek aan (aanvallende) trainingsminuten van Donar en dan is de 25-25 tweede helft verklaard. Sterker: er waren genoeg verbeterpunten waar de coaches van Donar mee verder kunnen. Donar heeft voldoende te doen op de komende trainingen en misschien is de uitwedstrijd tegen Den Helder Suns, aanstaande zondagmiddag, een aardig moment om verder aan het spel te werken.