Nieuws

Shane Hammink tekent voor drie seizoenen bij Donar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

International Shane Hammink, geboren op 22 juli 1994, heeft deze week voor drie seizoenen getekend bij de Landskampioen van Nederland.

Shane heeft zijn basketbalopleiding genoten in Nederland en is daarna actief geweest in Amerika bij Louisiana State en Valparaiso in de NCAA.

Het afgelopen seizoen speelde hij in Spanje in de hoogste divisie ACB bij Bilbao Basket.

Shane is een 2.00 meter lange en 95 kilo zware guard/forward die op meerdere posities kan worden ingezet. Hij is een atletische speler met een goed schot en een sterke drive naar de basket en daarnaast een uitstekende verdediger.

Onlangs speelde hij met de Orange Lions in Groningen. Het Nederlands team won van Italië en Roemenië waardoor de tweede ronde voor de WK Kwalificatie een feit is.

Shane is de zoon van ex-NBA speler en ex-international Geert Hammink.

Met de komst van Shane Hammink bestaat de selectie voor het nieuwe seizoen van Donar nu uit negen spelers: Jason Dourisseau, Arvin Slagter, Sean Cunningham, Drago Pasalic, Thomas Koenis, Tim Hoeve, Rienk Mast, Jobi Wall en Shane Hammink.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren