Nieuws 21 januari 2019

Zijn lang gekoesterde wens om bij een college in de Verenigde Staten te gaan spelen gaat vanaf komend seizoen in vervulling. Rienk Mast gaat vanaf komende zomer naar Bradley University om daar te studeren en zich verder te ontwikkelen als basketballer.

Rienk speelde als 16 jarige als groot talent in het seizoen 2017-2018 voor het eerst in de eerste selectie van Donar en ontwikkelde zich uitstekend. In het huidige seizoen draait hij volledig mee in de rotatie en maakt hij volop gebruik van de kansen die hij krijgt.

Zijn ambities waren bekend en terecht. Vanaf zijn achtste levensjaar is het zijn droom om in Amerika te studeren en te basketballen. Rienk Mast heeft uit een grote lijst van verschillende colleges een weloverwogen keuze gemaakt voor Bradley University in Peoria Illinois op basis van de aanwezige coaching staf en de mogelijkheden om zich daar verder te ontwikkelen. Hij krijgt hier in zijn eerste jaar direct speeltijd en de mogelijkheid om in de zomerperiodes voor het Nederlands Team uit te komen.
Het scholarship zal starten vanaf het nieuwe seizoen.

Natuurlijk wenst Donar hem alle succes voor de toekomst. De duidelijkheid in deze fase van het seizoen is goed voor iedereen. De komende maanden kunnen we Rienk nog zien spelen in het shirt van Donar. Daar zijn we blij mee en trots op.

(Foto Claus Dijk)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS