Nieuws

Nipt verlies in eerste wedstrijd Fiba Europecup qualifiers

Het is Donar niet gelukt om de eerste wedstrijd tegen Sabah BC te winnen. De ploeg speelde ook nu zonder Jordy Kuiper en Sam van Oostrum.

fiba-justinas-ramanauskas.jpg

Donar

72
maandag 2 oktober, 17:30

Sabah BC

75
Donar
Sabah BC
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 72 21 7 39 20
23
14
20
15
Sabah BC 75 18 11 30 14
18
22
19
16

Onder toeziend oog van oud Donarspeler Andrej Magdevski en een groep meegereisde Groninger supporters, start Donar met Kjeld Zuidema, David Gabrovsek, Karolis Babusis, Justinas Ramanauskas en Theo John.

Donar wint de tip off en er wordt gelijk een fout gemaakt op Theo John. Hij verzuimt echter om vanaf de vrije worplijn de score te openen. Sabah scoort wel en heeft gelijk een 0-6 run. Kjeld Zuidema noteert de eerste score voor Donar bij 2-6. Donar loert op steals. Als die lukken wordt er een snelle break uitgevoerd. Theo John zorgt met een alley-oop voor een gelijke stand (11-11). Sander Hollanders weet met een bommetje de stand op 15-11 te zetten. Q1 wordt afgesloten met een voorsprong voor Donar 23-18.

In het tweede kwart blijft het spelbeeld vergelijkbaar met het eerste kwart. Sander Hollanders kan nog een keer aanleggen voor een bommetje en scoort 28-25. Sabah komt inside vaker door en beide ploegen scoren in deze fase om en om. Theo John scoort wederom met een alley-oop (37-33). Jammer genoeg kan Sabah inside te makkelijk doorkomen en Donar moet een time out nemen om de puntjes weer op de i te zetten. In deze fase is Artjoms Butjankovs (vorig seizoen nog een aantal maanden in Donar shirt) een ware plaag voor Donar. Mede door de fouten die op hem worden gemaakt en de vrije worpen die hij mag nemen staat Sabah bij rust voor met 37-40.

Sabah komt beter uit de startblokken na de rust en Donar moet snel een time out nemen. Het is dan 39-46. Sabah gaat inside verder en dwingt Donar tot het maken van persoonlijke fouten. Vanaf de vrije worplijn scoort Sabah. Toch komt Donar weer dichterbij door hard werken en goede scores van onder andere David Gabrovsek. Donar heeft toch wat moeite met scoren en Sabah kan daardoor de voorsprong vasthouden. Donar blijft hard werken, is niet altijd gelukkig in de afwerking, maar sprokkelt steeds wat punten. Na een fout op een driepuntspoging van David Gabrovsek mag hij van de vrije worplijn proberen de achterstand te verkleinen. Twee van de drie pogingen zijn raak en het is dan 51-55. Donar vecht voor elke bal en als Sander Hollanders weer een bommetje raak schiet is het 54-55. Sabah vlucht in een time out. Donar komt na een lange aanval niet tot scoren, Sabah daarentegen wel. Sander Hollanders weet weer met een bommetje te scoren 57-59. In de laatste aanval van het kwart lukt het Donar niet meer tot scoren te komen en het kwart eindigt op 57-59.

In Q4 mag Karolis Babusis na een P op hem, vanaf de vrije worplijn proberen de score gelijk te trekken. Dat lukt helaas niet, beide vrije worpen gaan mis. Sabah weet wel te scoren na een break 57-61. Sander Hollanders probeert via een back door te scoren, maar wordt geblockt. Het spel golft heen en weer, er worden fouten gemaakt en Donar speelt in deze fase wat te gehaast. Sabah scoort makkelijker en loopt weer uit naar 60-67. Donar neemt weer een time out. Coach Stimac geeft aan dat de spelers alles moeten geven. Donar scoort gelijk na de time out, doordat Sabah even niet bij de les is. Helaas zit Donar in foutenlast, waardoor elke fout vrije worpen voor Sabah oplevert. Sabah profiteert vooral vanaf de vrije worplijn. Justinas Ramanauskas weet van achter de driepuntslijn te scoren en ook John Meeks weet met hard werken een steal te pakken, loopt de break en scoort 67-71. Omdat er een fout op hem gemaakt wordt, mag hij na de time out van Sabah nog een vrije worp nemen. John Meeks scoort het extra punt en Donar komt op 68-71. Daarna weet David Gabrovsek nog te scoren 70-73. Justinas Ramanauskas wordt fout afgestopt in de break. Hij maakt beide vrije worpen en zet Donar op 72-73. In de zenuwslopende slotminuut weten beide ploegen om en om niet te scoren, tot Smith Sabah iets meer lucht geeft 72-75. Donar neemt een time out om de laatste aanval uit te tekenen. Het lukt helaas in de laatste aanval niet om Sander Hollanders vrij te spelen, waardoor Justinas Ramanauskas een noodschot moet nemen. Het blijft 72-75.

Morgen speelt Donar de tweede wedstrijd, tegen Rapid Boekarest. Deze wedstrijd begint net als vandaag om 17:30 en is via het youtube-kanaal van de Fiba te bekijken.

topscorer bij Donar: Sander Hollanders met 18 punten.

rebounds: Theo John 11

assists: Justinas Ramanauskas 10

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren