Nieuws

Nick Tomsick nieuwe pointguard bij Donar

Laatst geupdate: maandag 04 maart 2024

De Amerikaans-Kroatische pointguard Nicholas (Nick) Tomsick heeft een overeenkomst getekend met Donar tot het eind van het huidige seizoen. Tomsick is 1.86m lang en geboren op 26 februari 1991 in Denver, Colorado.

brussels---heren-a-139.jpg

Hij speelde zijn laatste college jaren bij Fort Lewis (NCAA II). Zijn professionele carrière voerde hem in tien seizoenen onder meer langs Duitsland, Engeland, IJsland en laatstelijk België, waar hij uitkwam voor House of Talents Spurs Kortrijk. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie en moest onder het mes. Hij herstelde veel sneller dan verwacht en omdat de club al een vervanger had aangetrokken was zijn inzet niet meer nodig. Zodoende kwam het verzoek van Donar op een goed moment.

Tomsick vervangt op deze positie Justinas Ramanauskas, die op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Technisch directeur Drago Pasalic licht de spelerswissel als volgt toe: ”We zijn van mening dat we op de positie van spelverdeler een nieuwe impuls nodig hebben. We bedanken Justinas Ramanauskas voor zijn inzet, betrokkenheid en voorbeeldige en professionele houding.”

Nick Tomsick: “Kortrijk en ik zijn snel tot overeenstemming gekomen zodat ik hierheen kon komen. Ik ben erg blij om deel uit te maken van een team met zoveel historie en winnende traditie! Ik kijk er naar uit om op het veld te staan met mijn teamgenoten en coaches, zodat we snel aan elkaar kunnen wennen en de fans iets te geven waar ze graag naar kijken”.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren