Moeilijke avond in Antwerpen

Laatst geupdate: dinsdag 19 maart 2024

Donar beleeft een moeizame avond in Antwerpen, komt op grote achterstand, knokt zich weer terug in de wedstrijd, maar moet uiteindelijk toch het hoofd buigen.

24

Donar begint slordig aan de wedstrijd. De lange busreis zit kennelijk nog in de benen. Omdat de Antwerpenaren hiervan geen gebruik maken wordt er weinig gescoord. Het spel ligt vaak stil voor vrije worpen. Een beeld dat zich in de volgende kwarten zal herhalen. Het kwart eindigt in 16-13.

De Giants starten beter in het tweede kwart, maar Donar weet in het spoor te blijven, tot halverwege het kwart Dakota Quinn ongelukkig neerkomt in de rebound en met een knieblessure het veld moet verlaten. Hij zal de verdere wedstrijd niet meer in het veld komen. Donar gaat met 9 punten achterstand de rust in: 41-32.

Giants komt goed uit de rust en plaatst een 10-2 run. De wedstrijd lijkt dan eigenlijk gespeeld. Zeker als halverwege het kwart Donar al weer in foutenlast is. Elke overtreding betekent dan 2 vrije worpen voor de Giants. De Antwerpenaren vergroten de voorsprong naar 68-52.

Het lijkt een kansloze missie te worden voor Donar, maar de rug wordt nog een keer gerecht en puntje voor puntje weet Donar terug te krabbelen tot met nog 3:09 te spelen op 74-70 komt. Zal het dan toch nog lukken? Helaas valt het kwartje voor Donar de verkeerde kant op en weten de Giants toch nog makkelijk de overwinning over de streep te trekken. De eindstand is 86-76.

Topscorer: David Gabrovsek 21 ptn, Nick Tomsick 17 ptn.

rebounds: Theo John 8, David Gabrovsek 5.

assists: Nick Tomsick 7, Sander Hollanders 4

Volgende wedstrijd: zaterdag 23 maart a.s. thuis tegen Spirou Charleroi. Let op: deze wedstrijd begint om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten.