Nieuws

Donar contracteert Australische center Matt McCarthy

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De Australische center Matt McCarthy heeft getekend voor het nieuwe seizoen. Daarmee heeft Donar de tweede Big Man (2.06 meter) naast Thomas Koenis gecontracteerd. De uit Melbourne afkomstige McCarthy (22) heeft zijn opleiding genoten aan de University of San Francisco. In zijn laatste seizoen daar scoorde hij 8.7 punten en 6.3 rebounds gemiddeld. Hij is de enige rookie in het team van Erik Braal en Meindert van Veen tot nu toe.

Martin de Vries beschrijft Matt als iemand die speelt met Australisch enthousiasme. “We hebben hem zien spelen in Las Vegas en waren direct gecharmeerd van hem. Hij is een goede rebounder en een sterke finisher, zowel met links als met rechts. Naast een prima speler is hij ook gewoon een goeie vent.”

Meer over Matt McCarthy is onder andere te vinden op deze site.

Donar is nu nog op zoek naar een tweede man voor de power forward positie. Gesprekken met kandidaten voor die positie lopen en hopelijk kunnen deze binnenkort worden afgerond, aldus Martin de Vries.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren