Nieuws

Mark Roorda maakt stap naar Donar 1

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Mark Roorda komt komend seizoen het Heren 1 team van Donar versterken vanuit Donar U22. Mark was afgelopen seizoenen actief in de jeugdteams van Donar en maakt nu de stap naar het eerste herenteam.

Mark Roorda werd geboren op 20 november 2002 en woont in Veendam. “Op 8 jarige leeftijd ben ik bij Aquila begonnen met basketbal. Uiteindelijk ben ik in 2017 naar Groningen gekomen om bij RTC Noord in de ochtenden te trainen en bij Celeritas-Donar landelijk te kunnen spelen. Na één jaar Celeritas ben ik doorgestroomd naar Donar U18. In mijn tweede jaar U18 begon ik mee te trainen en spelen bij het U21 team. Afgelopen coronajaar heb ik bij U22 gespeeld. En nu komend seizoen dus bij het eerste team van Donar in combinatie met U22. Ik speel dus de afgelopen 3 jaar al bij de jeugd van Donar.”, aldus Mark.

Mark (1.98m) speelt meestal op de power forward positie maar acteerde in U22 ook regelmatig als center. “Ik zie mezelf als een stretch big met een goed schot. Daarnaast ben ik op het veld een harde werker en een teamspeler.”

“Naast basketbal ben ik afgelopen jaar begonnen met de studie Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, iets wat goed te combineren is en vooral gewoon heel leuk.”

“Ik vind het vooral echt fantastisch om te leren, en om stappen te maken zowel in als buiten het veld. Ik denk dat ik komend jaar zeker veel kan gaan leren, daar heb ik dan ook erg veel zin in.”

Coach Matthew Otten zegt over hem:”Mark is een groot talent. Na diverse gesprekken met Martin de Vries en Pete Miller is het duidelijk geworden dat hij prima past in het beeld dat we hebben van een opleidingsspeler. Het is voor hem als 18-jarige een grote uitdaging om in het eerste team te spelen. Ik ben zeer benieuwd hoe hij hier mee om zal gaan en hoe hij zich zal ontwikkelen op en naast het veld.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren