Leiden trekt de stand gelijk

Laatst geupdate: dinsdag 23 mei 2023

Donar kan het zwaarbevochten thuisvoordeel niet vasthouden. In een bijna uitverkocht en bij tijden zinderend Martiniplaza (4150 toeschouwers) sloeg ZZ Leiden in het derde kwart toe.

Dit betekent in elk geval aanstaande zaterdag een vierde wedstrijd in de finaleserie.

18

Donar begon goed aan de wedstrijd met een 13-3 run. Leiden kwam na een time-out weer terug in de wedstrijd en de achterstand was aan het einde van het eerste kwart ingelopen (19-17). Ook het tweede kwart bleef het verschil klein. Beide ploegen speelden erg fysiek. En de verdediging zat aan beide kanten goed dicht, wat tot een lage kwartscore zorgde. Bij rust stond Donar drie punten voor (33-30) door een mooie driepunter van Vernon Taylor.

Na de rust kwam ZZ Leiden beter (lees feller) uit de kleedkamer, verdedigend werd er nog een tandje bij geschroefd, waar Donar het duidelijk moeilijk mee had. Ook hadden de Leidenaren het geluk soms iets meer aan hun kant. Het derde kwart werd met een klein voordeel voor de Leidse ploeg afgesloten (48-50).

Alles was nog mogelijk in het vierde kwart. Onder hartstochtelijke aanmoedigingen van het publiek leek het er even op dat Donar de leiding weer in handen zou nemen, maar er werden net te veel vrije worpen gemist om weer langszij te komen. Bij 56-58 ging een dunk van Willem Brandwijk mis, wat wellicht het keerpunt in de wedstrijd was. Leiden kon uiteindelijk makkelijk de voorsprong vasthouden vanaf de vrije worplijn. De eindstand werd bereikt op 65-68.

De stand in de best of five is nu 1-1.

Clay Mounce had een double double met 20 punten en 10 rebounds.

Donderdag 27 mei a.s. om 20:30 is de volgende wedstrijd in Leiden.