Nieuws

Kleine rotatie breekt Donar op tegen Brindisi

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Donar moet zonder Willem Brandwijk (blessure) spelen. De kleine rotatie breekt de ploeg vooral in het vierde kwart op.

10

Donar moet het in en tegen Brindisi zonder de geblesseerde Willem Brandwijk doen. De rotatie is daardoor kleiner dan gewenst. Beide ploegen spelen rommelig en wisselen goede momenten af met slordigheden. Daardoor is het vooral in de eerste helft een puntje puntje wedstrijd, Donar wint het eerste kwart, Brindisi het tweede kwart. Bij rust is het 43-37.

In de tweede helft is het beeld in eerste instantie vergelijkbaar aan de eerste helft. Rommelig, er worden slordige fouten gemaakt, maar ook mooie aanvallen en scores. Beide ploegen loeren op de steal en dat lukt ook met enige regelmaat. Brindisi slaat ondertussen een gaatje en Q3 eindigt met 11 punten voorsprong voor Brindisi (58-47).

In het vierde kwart is de koek duidelijk op bij Donar. Aanvallen lopen niet meer, open schoten worden bijna niet meer gecreëerd en Brindisi loopt verder uit. Donar komt snel in foutenlast en Brindisi pakt de cadeautjes vanaf de vrije worplijn graag uit.

Topscorer in de wedstrijd werd Viktor Gaddefors met 15 punten, gevold door Clay Mounce met 13 punten en een efficieny van +18 (13 ptn-8 reb-1 ass-2 stl).

Zondagmiddag speelt Donar uit tegen Yoast United.