Nieuws

Kaartverkoopinformatie – Finale Basketball Cup 2020!

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De finale van de Basketball Cup 2020 wordt zondag 29 maart gespeeld in MartiniPlaza Groningen. Donar neemt het in de finale op tegen Aris uit Leeuwarden. De wedstrijd begint om 13.30 uur, dus niet zoals eerder gemeld om 14.00 uur.

Aris moest in de halve finale afrekenen met de Den Helder Suns. De uitwedstrijd in Den Helder werd met 56-58 door Aris gewonnen. De thuiswedstrijd in het Kalverdijkje in Leeuwarden werd er een vol spanning en sensatie. Lange tijd leek het erop dat Den Helder de wedstrijd zou gaan winnen, maar uiteindelijk wist de thuisploeg in de laatste minuut toch langs zij te komen. Over twee wedstrijden was Aris de winnaar met 3 punten verschil.

Donar moest het in de halve finale opnemen tegen de landskampioen van afgelopen seizoen; Landstede Hammers uit Zwolle. De wedstrijd in Zwolle werd door de thuisploeg met 5 punten verschil gewonnen. De return in MartiniPlaza werd door Donar overtuigend gewonnen met 93-69, waarbij met name in het vierde kwart het verschil werd gemaakt.

Deze noordelijke derby is een mooi affiche voor het winnen van een prijs, namelijk de Basketball Cup. In het seizoen 2018-2019 won ZZ Leiden de Nationale Beker. In de twee seizoenen daarvoor was Donar de winnaar. In de geschiedenis van de NBB Beker won Donar deze prijs zes keer. Voor Aris is het überhaupt de eerste keer dat de finale wordt bereikt.

De organisatie van deze bekerfinale ligt in handen van de Nederlandse Basketball Bond. In overleg met beide clubs is een opzet gemaakt voor de verkoop van kaarten. Daarbij is rekening gehouden met het feit dat beide clubs gelijkwaardige opties hebben om kaarten aan te schaffen. Daarom verloopt het proces voor het aanschaffen van kaarten voor deze specifieke wedstrijd net even anders dan u gewend bent.

Goldcardhouders Donar

De Goldcardhouders van Donar hebben een voordeel omdat de Bekerfinale een onderdeel is van de Goldcard. Alle anderen bezoekers dienen voor deze finale een kaart te kopen. De Goldcardhouders van Donar die een stoel hebben in de vakken E, F, G en H behouden hun plek en hebben toegang tot de finalewedstrijd. De andere kant van de spelerstunnel ( de vakken I, K en L) wordt gereserveerd voor de fans van Aris Leeuwarden. Donderdag 5 maart worden de Goldkaarthouders van Donar die een plek hebben in de vakken I, K en L herplaatst en zullen via e-mail daarover worden geïnformeerd.

Goldcardhouders met een kaart op de tweede ring behouden hun plek.

Seizoenkaarthouders Donar

De seizoenkaarthouders van Donar zullen voor deze Bekerfinale apart een toegangskaart moeten aanschaffen. Vanaf vrijdag 6 maart worden deze via e-mail geïnformeerd en kunnen ze gedurende drie dagen hun toegangsbewijs aanschaffen.

Kaartverkoop Aris-fans

Voor de fans van Aris zijn de vakken I, K L en NB (Reguliere uitvak) gereserveerd. De fans van Aris worden per e-mail door Aris geinformeerd. Tot dinsdag 3 maart kunnen deze fans hier een plek voor reserveren en een kaart aanschaffen.

Vrije verkoop

Vanaf maandag 9 maart start de vrije verkoop van toegangskaarten, inclusief de tweede ring.

Ticketprijzen

Kaarten voor de Finale van de Basketball Cup kosten:
Volwassen € 15,00
Jeugd t/m 17 jaar € 10,00
Per transactie wordt € 1,00 transactiekosten berekend.

De BBC tribune

De BBC leden van Donar en Aris krijgen separaat bericht over het aanschaffen van een toegangsbewijs voor deze finalewedstrijd.