Nieuws

Jordy Kuiper komt dit seizoen niet meer in actie

Laatst geupdate: woensdag 28 februari 2024

Jordy, je komt dit seizoen niet meer in actie, waarom?

Met ontzettend veel pijn in mijn hart heb ik op advies van de medische staf de knoop moeten doorhakken. Ik moet een ingreep ondergaan aan mijn enkel waaraan ik op één van de eerste trainingen van dit seizoen geblesseerd raakte. Daarom zal ik dit seizoen niet meer in actie komen.

img_4445.jpeg

Het is een cliché vraag, maar ik moet hem toch stellen, hoe voelt dat?

Door mijn basketbal carrière ben ik heel lang van huis geweest. Deze zomer werd mijn grote jongensdroom werkelijkheid en hoopte ik mijn allerbeste zelf te kunnen laten in het mooiste tenue dat een Groningse basketballer kan dragen, dat van Donar. Eindelijk op het veld in de mooiste basketbaltempel van Nederland, in Martiniplaza, voor de ogen van mijn familie, vrienden en alle anderen die net als ik een gigantisch groot blauw Donar hart hebben. Maar een heftige enkelblessure heeft helaas roet in het eten gegooid. Dus je kunt je voorstellen dat ik mij wel eens beter heb gevoeld. Eerlijk gezegd ben ik er knap ziek van, en dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Ik heb kneiterhard gewerkt en echt alles op alles gezet om er weer te kunnen staan naast mijn fantastische teamgenoten. Maar na maandenlang door de pijn heen te pushen, spelen en trainen, gaat het simpelweg echt niet meer. Ik heb alle vertrouwen in de geweldige chirurgen die mij begeleiden en hoop me heel snel weer de oude blije en optimistische Jordy te voelen.

Kun je iets zeggen over de prognose, wanneer zou je weer kunnen spelen?

De prognose voor nu is opereren en daarna een revalidatie die helaas langer gaat duren dan het seizoen nog lang is. Tijdens deze periode verandert er natuurlijk niks aan mijn betrokkenheid bij het team en zal ik nog steeds geen training of wedstrijd missen. Voor eventuele concrete beslissingen over volgend seizoen is het simpelweg nog te vroeg. Eerst opereren en revalideren en dan kijken waar ik sta.

Alles en iedereen bij Donar wenst Jordy een voorspoedig herstel!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren