Nieuws

In the spotlight: Yvo Regeer

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Zo nu en dan laat Donar haar achterban kennismaken met een vrijwilliger binnen de club. Deze keer is dat Yvo Regeer.

Yvo Regeer is bij thuiswedstrijden in functie als clusterhoofd zij-foyer & ontvangst. Kort gezegd is hij het eerste aanspreekpunt voor alles wat er op een wedstrijddag buiten de zaal gebeurt. Ontvangst van de tegenstander en officials (scheidsrechters en wedstrijdcommissaris), het beantwoorden van vragen, oplossen van problemen met tickets of seizoenkaarten en het in goede banen leiden van de instroom van onze fans. Yvo, 35 jaar, woont samen met de Duitse Jessica in Bunde, net over de grens. Hij is een enthousiaste, klantgerichte, commerciële, harde werker die in het dagelijkse leven bouwmarktmanager van Karwei Groningen aan de Osloweg is.

Op een wedstrijddag is hij meestal al tussen half 5 en 5 uur ’s middags aanwezig op het managementbureau, samen met collega Bart. Daar bespreken ze met Hayo Bijl (Manager Operations) de bijzonderheden van die wedstrijd en last-minute wijzigingen in de personeelsplanning. Vervolgens controleert hij bij de entree van Martiniplaza of de balies klaarstaan en meldt vervolgens het ticketsysteem aan bij de receptie. Daarna controleert hij of ook bij de kassa en toegangscontrole de balies klaarstaan en meldt het ticketsysteem aan. Rond een uur of 6 staat hij vervolgens bij de infobalie in de entreeruimte. Daar wacht hij op de tegenstander, de scheidsrechters en wedstrijdcommissaris om ze persoonlijk te ontvangen, de bijzonderheden van de wedstrijd door te nemen en geeft ze daarna de sleutel van de kleedkamer mee. Tijdens een Europese wedstrijd worden de scheidsrechters en wedstrijdcommissaris door hem begeleidt naar de kleedkamer. Daarna blijft hij bij de infobalie beschikbaar voor vragen en om eventuele problemen met gekochte tickets of seizoenkaarten direct te kunnen oplossen. Tussendoor loopt hij heen en weer naar de kassa en toegangscontrole om te kijken hoe het loopt en of er bijzonderheden zijn die direct aandacht vragen. Wanneer er groepen zijn die een arrangement geboekt hebben dan worden die door hem vanuit de entree en/of het restaurant begeleidt naar de speluitleg. Zodra de wedstrijd begint is hij in de zaal aanwezig en houdt hij, samen met Bart, van achter de spelersbank de zaal in de gaten of alles goed verloopt. Na de wedstrijd begeleidt hij de scheidsrechters naar de kleedkamer en vervolgens loopt hij naar de kleedkamer van de tegenstander om de coach mee te nemen naar de persconferentie. Daarna houdt hij enkel nog overzicht over hoe de uitstroom van de fans verloopt en dan vindt hij het wel tijd geworden voor een welverdiend ijskoud biertje!

Tijdens zijn studie Commerciële Economie kwam hij als fan al regelmatig wedstrijden van Donar bezoeken. Toen hij klaar was met zijn studie, vijf jaar geleden, hoorde hij dat Donar, destijds nog Gasterra Flames, op zoek was naar vrijwilligers en meldde zich toen meteen aan. In seizoen 2014-2015 begon hij als zaalwacht en sinds 2017 vervult hij zijn huidige functie. Het meeste werkt hij samen met Bart (Clusterhoofd zaal), Hayo Bijl (Manager Operations), Peter van der Molen (Commercieel manager), Kim Knollema (Office Manager) en de vrijwilligers die de infobalie, kassa en toegangscontrole doen.

Hij vindt basketbal een mooie, snelle sport en heeft zelf ook een paar jaar op basketbal gezeten, binnenkort start hij met fitness. Zijn meeste vrije tijd zit echter in basketbal kijken. Af en toe gaat hij ook met vrienden naar EWE Baskets Oldenburg. Hij bezoekt graag concerten en kan ook echt genieten van een goede whisky met vrienden. Zijn all-time favorite stad is Stockholm, hier komt hij echt tot rust. “Een mooie stad en de mensen zijn er erg vriendelijk en bovenal niet zo gestrest. Verder proberen mijn vriendin en ik elk jaar een ander land te bezoeken. Vorig jaar waren we in Kroatië, deze zomer hebben we een rondreis in Zweden gemaakt en afgelopen oktober waren we twee weken in Egypte om te snorkelen en duiken. Belangrijk is dat naast dat het weer goed is, er genoeg in de omgeving te doen en te zien is”.

Van het huidige Donar team vindt hij dat het team nu een beetje vorm begint te krijgen na de normale opstartproblemen. De verjonging was volgens Yvo hard nodig. Waar het team twee seizoenen lang een perfect op elkaar ingespeeld team was, merkte hij dat de chemie in het team onderling en ook de chemie met de coaching staff een beetje verdwenen was. “Het huidige team speelt meer als team, dagen elkaar uit, maar hebben tevens nog heel veel te leren”. Donte Thomas en Matt Williams behoren tot zijn favorieten. In het verleden kon hij de recent teruggekeerde Andrew Smith als speler al heel erg waarderen. “Andrew probeert er altijd een leuke show van te maken met zijn dunks”. Maar de Donarspeler die Yvo de afgelopen jaren het meeste kon bekoren was toch wel Chase Fieler. “Gewoon een enorm goede speler die altijd 200% inspanning leverde”.

HANS NORDER

Dit stuk verscheen origineel in het programmaboekje van de wedstrijd Donar vs. Spirou Charleroi op 27-11-2019.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren