Geweldige overwinning Donar op Antwerp Giants

Laatst geupdate: dinsdag 30 april 2024

In een goed gevuld Martiniplaza moest Donar het vanavond opnemen tegen de nr. 2 van de ranglijst, Antwerp Giants. Vooraf leken de voortekenen ongunstig. Vier spelers en de assistent coach afwezig (Theo John, Sam van Oostrum, Jordy Kuiper en Karolis Babusis), de kans op een overwinning zou klein zijn, zo niet onmogelijk. Maar met passie, inzet en soms oogstrelend spel, werd de overwinning over de streep getrokken.

19

Wat een avond zou het worden. Martiniplaza was ouderwets gevuld (3750 toeschouwers). De sfeer zat er vanaf het begin goed in en Donar ging fel van start en nam brutaal een voorsprong. Antwerpen had moeite met het felle verzet van de Groningers en moest aan het eind van het eerste kwart zien dat Donar brutaal een 6 punts voorsprong koesterde.

Het tweede kwart liet een zelfde spelbeeld zien. Donar speelt fel, zowel aanvallend als verdedigend. De spelers weten elkaar goed te vinden en dat levert over de hele wedstrijd 25 assists op. Toch weet Antwerpen dichterbij te komen en bij rust is de stand in evenwicht met 45-45.

Donar start het derde kwart met een wonderschone assist van John Meeks op Dakota Quinn die de aanval met een dunk afmaakt. Het spel blijft op en neer golven en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Ondanks dat de Giants een kleine voorsprong neemt, knokt Donar zich weer terug in de wedstrijd. Het derde kwart wordt afgesloten op 72-70.

En dan wordt het spannend in het vierde kwart. Zou Donar het hoofd koel kunnen houden. Antwerpen dringt nogmaals aan. Tot een dikke minuut voor tijd kan de wedstrijd nog elke kant opgaan. Helemaal als Donar in foutenlast komt en elke P vrije worpen oplevert voor de Giants en daar weet zeker Bolton wel raad mee. Maar de tijd is te kort voor de Antwerpenaren en Donar sleept de verdiende overwinning uit het vuur. De bezoekers hebben een ouderwets avondje Donar gezien. Een zeer verdiende overwinning was het resultaat 96-89.

topscorer: David Gabrovsek 24 ptn, John Meeks 23 ptn, Nick Tomsick 16 ptn.

rebounds: John Meeks 7, David Gabrovsek 6, Dakota Quinn 6.

assist: John Meeks 8, Nick Tomsick 6, David Gabrovsek 5.

Aanstaande vrijdag speelt Donar de laatste wedstrijd in de Elite Gold, in Oostende tegen Filou.