Gehavend Donar U19 verliest in slotfase van Triple Threat

Zondag 19 november speelde Donar U19 een thuiswedstrijd tegen Triple ThreaT (TTT)  uit Haarlem. Bas Kobus, Teun Deekens, Quinten Hocks zaten op de bank i.v.m. blessures. Milan Pilon daarentegen maakte zijn eerste minuten weer na een herstelperiode van een aantal weken. Het spelersaantal voor vandaag komt op 7 man.

Het eerste kwart start Donar goed. Er ontvouwt zich een mooie strijd met scores van beide teams maar met een licht overwicht aan de kant van de Groningers. Na 7,5 minuut laat Milan Pilon zien dat hij terug is met een mooie driepunter en brengt de stand naar 13-7. Na een driepunter van TTT, kan Cees na een sterke 1v1 actie de score nog op 15-10 brengen.

De eerste punten in het tweede kwart komen van David Bondo, die de bal via een listig passje krijgt aangespeeld en deze vervolgens met een dunk door het net duwt. Met daaropvolgend een benutte vrije worp is de stand na 2 minuten 18-10. Maar de Haarlemmers laten zich ook niet onbetuigd want zij weten de volgende 5 minuten terug te komen tot 18-18, dankzij wat slordigheden en concentratieverlies aan Donar-zijde. Beide teams hebben in deze fase veel moeite de basket te vinden en de wedstrijd wordt er niet mooier op. Door het benutten van twee vrije worpen, en een schitterende dunk van Daniel Koba, gevolgd door nog een score van TTT eindigt de stand na 20 minuten speeltijd in 22-20.

Ondanks dat Donar het derde kwart wat steviger gaat verdedigen weten de Haarlemmers een run van 10 punten te maken: 22-30.  De passes van Donar komen niet aan of worden niet goed afgemaakt. Donar is even van de leg. Maar gelukkig worden de mannen uit het Noorden op tijd “wakker” en weten Thijs Heuker, Milan Pilon en Cees Jagt de score weer bij te brengen naar 32-32. Vervolgens wordt er hard gestreden onder de basket, maar loopt TTT toch weer wat uit. De wedstrijd wordt nog een tandje fysieker, wat resulteert in een aantal vrije worpen bij Donar die de score close houden. De stand aan het einde van het derde kwart is 38-41. De wedstrijd is nog niet gespeeld.

Het laatste kwart beginnen de Groningers scherp. Binnen drie minuten staat Donar weer op een kleine voorsprong met 48-43. Maar de Haarlemmers zijn er net zo op gebrand om deze wedstrijd te winnen en komen terug met een run van 14 punten, waarvan maar liefst 4 driepunters op rij! Het laatste deel van de wedstrijd wordt steeds fysieker en heeft Donar, die met 7 man lang partij hebben kunnen bieden, de energie niet meer om terug te komen. In de laatste twee minuten maakt TTT daar gretig gebruik van, wat resulteert in een eindstand van 50-67. Een beetje vertekende uitslag, voor een wedstrijd die na 35 minuten nog gelijk stond, maar helaas toch een verlies.

Op zondag 26 november staat de volgende wedstrijd op het programma. Donar U19 speelt dan een belangrijke uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal.