Donar wint van Spirou in heerlijk basketbalgevecht

Laatst geupdate: zaterdag 23 maart 2024

Een gehavend Donar trad vanavond in Martiniplaza aan tegen Spirou Charleroi. Naast de al langer geblesseerde spelers, moest afgelopen dinsdag Dakota Quinn afhaken met een blessure en John Meeks bleef ziek thuis. Er ontstond een heerlijk basketbalgevecht, waar beide ploegen met veel passie en strijd er een heerlijke wedstrijd van maakten.

23

Beide ploegen beginnen vol overgave aan de wedstrijd. Theo John opent de score voor Donar. Nick Tomsick zet met een drietje Donar op een 5 punts voorsprong. Het duurt even voor Spirou scoort, maar al snel is het 5-4. Donar blijft aan de goede kant van de score staan, tot halverwege het kwart als Spirou langszij komt (7-7). Het spel golft op en neer, maar vlak voor het einde van het eerste kwart slaat Spirou een klein gaatje. Het kwart eindigt op 17-22.

Ook in het tweede kwart gaan beide ploegen tot het gaatje. Het lukt Donar om weer langszij te komen. Bij rust is de stand in evenwicht 35-35.

Na de rust heeft Donar een paar ongelukkige aanvallen, maar Spirou kan niet echt profiteren. De ploegen houden elkaar lang in balans. Toch slaat Spirou een gaatje van 7 punten halverwege het kwart. Donar knokt zich weer terug in de wedstrijd en aan het einde van het kwart staat het 49-49 en kan het nog alle kanten op.

Donar begint beter aan het vierde kwart en slaat een klein gaatje (57-51). Spirou geeft niet op en komt weer langszij. Het blijft nagelbijten voor de Groningse fans als Spirou weer op voorsprong komt (64-67). Nick Tomsick zet dan Donar weer op voorsprong, Spirou blijft echter aanhaken tot 71-70 en nog 1:26 op de klok. Dan scoort Karolis Babusis weer een drietje en de fans gaan uit hun dak. Nick Tomsick blijft cool vanaf de vrije worplijn en schiet twee vrije worpen raak. Karolis Babusis gooit de wedstrijd definitief op slot met een lay-up. Met nog 5 seconden te gaan is het 78-72.

Een heerlijke overwinning in een wedstrijd voor passie en inzet van beide ploegen.

topscores: Karolis Babusis 21 ptn, Nick Tomsick 15 ptn, Sander Hollanders 14 pnt.

rebounds: David Gabrovsek 7, Sander Hollanders 6, Nick Tomsick 6.

Volgende wedstrijd is op Tweede Paasdag 15:00 uur tegen de recordkampioen uit België, Filou Oostende.