Donar wint van Rabotnicki

Laatst geupdate: donderdag 05 oktober 2023

In de laatste wedstrijd tegen Rabotnicki stond er voor beide ploegen niets meer op het spel, behalve de eer. Beide ploegen konden na twee verlieswedstrijden geen 'lucky loser' meer worden om zo kans te houden op plaatsing voor de poule-fase van de Fiba Europe Cup.

27

Donar begint de wedstrijd scherper dan de ploeg uit Noord-Macedonië en zet gelijk een 8-2 run neer. Rabotnicki komt echter weer snel op 8-8. Beide ploegen zijn slordig in de afwerking. Net voor het einde van het eerste kwart zet Sander Hollanders Donar op voorsprong, maar met een noodschot in de laatste seconde van het kwart wordt het toch 17-18 voor Rabotnicki.

Het tweede kwart start Donar goed en komt snel weer op voorsprong. Na een paar minuten in het tweede kwart mag Lars Jung invallen. Dat doet hij niet onverdienstelijk, hoewel het hem niet lukt om te scoren. Donar verdedigt met meer energie en blijft loeren op de steal. Ook dit kwart blijft de score bij beide ploegen laag. Donar houdt de tegenstander op 7 punten en de rust gaat in bij 32-25.

Na rust komt Rabotnicki beter uit de startblokken en scoort snel twee keer en brengt zo de achterstand terug tot 3 punten. Donar pakt de hele wedstrijd al te weinig rebounds, waardoor de tegenstander te vaak de kans krijgt op makkelijke scores. Doordat beide ploegen slordig blijven in de afronding blijft ook dit kwart de score laag (12-10). Door twee bommetjes van Sander Hollanders eindigt het derde kwart op 44-35.

Het vierde kwart weet Donar een paar mooie aanvallen uit te spelen (twee keer een mooie assist van Theo John op Sander Hollanders die inside gaat en scoort), maar toch ook weer veel slordigheden van beide ploegen. Doordat Donar in dit kwart makkelijk persoonlijke fouten maakt, kan Rabotnicki vanaf de vrije worplijn proberen te scoren. Sluipenderwijs komt Rabotnicki dan ook dichterbij, waardoor het in de slotminuten onnodig spannend wordt. Vlak voor tijd weet John Meeks na een gemiste driepuntspoging van Sander Hollanders een belangrijke aanvallende rebound te pakken en te scoren. Donar heeft even weer lucht met een stand van 65-59. Met nog 10 seconden te gaan, neemt Rabotnicki een time-out. Er volgt nog een score voor 65-62, maar Donar heeft dan balbezit en kan de wedstrijd uitspelen.

Hoewel plaatsing voor de poule-fase van de Fiba Europe Cup niet gehaald is, kan de ploeg met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

toptscorer: John Meeks met 16 punten

rebounds: Theo John 8

assists: Theo John 8

Dinsdag 10 oktober speelt Donar thuis tegen Landstede Hammers. Er zijn nog kaarten.