Donar wint eerste wedstrijd in 2024

Laatst geupdate: zaterdag 06 januari 2024

Op de eerste competitiedag in het nieuwe jaar moet Donar het in Bemmel opnemen tegen Yoast United. De ploeg uit Bemmel maakte vandaag bekend dat het zonder C.J. Keyser jr. het seizoen af moet maken. Een duidelijke aderlating voor Yoast United. In een gezapig duel, dat van Donar kant pas laat op gang kwam, kwam de overwinning niet in gevaar.

23

Beide ploegen wisselen de scores af in het eerste kwart. Van de kant van Yoast is het vooral Avea die er lekker op los scoort. Halverwege het kwart staat hij al op 8 punten. Met een lekkere dunk van Theo John zet hij de ploegen halverwege op 12-12. De wedstrijd kabbelt voort en met een stand van 20-21 wordt het eerste kwart afgesloten.

In het tweede kwart weten beide ploegen lange tijd de basket niet te vinden. Pas op 7:28 weet Babusis de score te openen. Met een steal en een dunk van John Meeks gaan de meegereisde supports er even voor zitten. Maar Yoast komt weer snel terug in de wedstrijd. Wel heeft de ploeg al snel een foutenlast, waar Donar onvoldoende van weet te profiteren. Donar maakt een run en na een buzzerbeater van John Meeks gaat met 35-43 de rust in.

Na de rust komt er wat meer pit in de wedstrijd. Het spel wordt door beide ploegen sneller gespeeld. De scores komen daardoor ook wat makkelijker en ook de afstandsschoten vallen meer. Het derde kwart is daardoor voor de toeschouwers een stuk aangenamer om naar te kijken. Met een 14 punts voorsprong sluit Donar dit kwart af op 50-64.

In het vierde kwart voert Donar de verdedigende druk op. Dit levert een aantal keer balverlies bij Yoast op en Donar weet een aantal mooie scores te maken. Toch weet Yoast zich weer terug te vechten naar 59-69 en met nog 6 minuten te spelen is alles nog mogelijk. Donar sluipt echter weer naar een voorsprong van 16 punten en met 2:42 te gaan, neemt Yoast nog een time-out om het tij te keren. Met een block door Dakota Quinn op Avea en direct een bommetje van John Meeks daarna, zit de wedstrijd op slot (61-81). Als vervolgens John Meeks en David Gabrovsek samen nog 6 punten maken, is de wedstrijd gespeeld en kan de wedstrijd uitgedribbeld worden.

Eindstand 63-87.

topscorers: John Meeks 21 ptn, David Gabrovsek 16 ptn, Theo John 13 ptn.

rebounds: Theo John 10, John Meeks 9, David Gabrovsek 9.

Volgende wedstrijd is op zondag 28 januari 2024 in Zwolle tegen Landstede Hammers.